Toyota Mirai, promisiunea hidrogenului

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Toyota Mirai, promisiunea hidrogenului

Chiar daca inca mai are un caracter experimental, aceasta berlina dotata cu combustibil pe hidrogen pare sa fie masina electrica ideala.
Daca incerci o masina 100% electrica, un lucru e sigur- o vei adopta si nu iti vei mai imagina viata fara ea. Felul sau silentios in care functioneaza, absenta vibrarii motorului, condusul extrem de confortabil, fara emisie de gaz poluant, totul contribuie la popularitate sa din ce in ce mai mare. Doar ca trebuie sa mai fie reincarcata din cand in cand si ca la momentul actual, tehnologia nu este foarte avansata deci procesul este unul lent si fastidios.

Cum ar fi inca daca toate aceste lucruri s-ar schimba? Cel putin asta isi propune noua masina Toyota Mirai. Este una din cele doua modele de pe piata, alaturi de Hyundai Nexo, disponibila pe hidrogen.

Lansata in 2014, prima generatie a deschis calea. Si revine in 2021 intr-o versiune mult mai buna si mai reusita. Mai impozanta, de 4,97 metri, mai carismatica, noua masina nu atrage atentia nici prin habitabilitatea sa nici modularitatea sa, nici prin volumul portbagajului sau.

Dar este foarte usor de condus, este foarte confortabila si are o autonomie foarte mare de 305, care face din ea limuzina perfecta pentru cele mai lungi trasee.

Avand deci o pila pe combustibil care genereaza electricitate, alimentand motorul gratie unui aport de hidrogen, Mirai este o masina destul de modesta. Geniul este destul de imperceptibil. La volan, avem impresia ca suntem intr-o masina electrica iar propunerea sa este una extrem de seducatoare.

Vei adora si tu cu siguranta silueta sa agresiva si cu cele mai frumoase rotunjimi. Aceasta masina are caracter si habitaclul sau foarte bine ingrijit este mai valorizant decat ceea ce gasim la Tesla. Vei adora deci si tu latura sa mai avangardista. Mirai are un spirit vizionar.

Noua Mirai se distinge si prin silueta sa foarte dinamica. O berlina care se intelege foarte bine cu o tehnologie mai inovatoare. Interiorul sau luxos este cel care combina eleganta si confortul cu integrarea inovatiilor tehnologice de la Toyota.

Noua generatie de vehicule cu pile pe combustibil marcheaza debutul unei noi ere de condus cu zero emisii gratie unei eficiente, unei puteri si autonomii fara pereche.

Hidrogenul si oxigenul se intalnesc in pila pe combustibil. Electricitatea generata de catre aceasta reactie alimenteaza astfel motorul electric cu o eficienta maxima.

Un lucru e sigur- nu te-ai mai simtit niciodata atat de bine la bordul unei masini cu zero emisii. Mirai este noua definitie a luxului. Te va izola de agitatia urbana si ofera un interior cu un design armonios si spatios care poate primi pana la cinci pasageri.

Imbina de minune utilul cu placutul si tehnologia sa este cea care face experienta condusului extrem de placuta si de fluida. Ai acces si la cele mai practice functionalitati ale telefonului tau smartphone prin intermediul ecranului tactil multimedia. Poti beneficia si de tehnologia de reincarcare fara fir, datorita incarcatorului pe inductie.

Incet dar sigur, Toyota reuseste sa aduca pe piata cel mai ambitios proiect al sau si era hidrogenului debuteaza acum.

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *