Chrysler Grand Caravan 2021- 5 lucruri pe care trebuie sa le stii

img
Home / Stiri si noutati auto / Chrysler Grand Caravan 2021- 5 lucruri pe care trebuie sa le stii

Segmentul furgonetelor incepe sa fie din ce in ce mai ignorat, in detrimentelor modelelor de SUV. Iar modelul popular Grand Caravan nu scapa nici el de aceasta problema. Dar, recent, acest model a schimbat emblema sa Dodge pentru cea de Chrysler.

Iata deci care sunt lucrurile pe care trebuie sa le stii despre masina Chrysler Grand Caravan.

Bine cunoscuta Dodge Grand Caravan nu mai face parte din catalogul marcii. Este randul lui Chrysler sa poarte acest nume.

De ce nu a continuat cu Dodge? Pentru ca, pur si simpu, aceasta marca a ales sa mizeze pe putere si pe sportivitate. In timp ce marca Chrysler este mai degraba sinonima cu un plus de confort si de comoditate pentru familii. In acest sens, Chrysler Grand Caravan este o furgoneta care reia estetica masinii Pacifica 2020.

O noua transmisie. La fel ca si defuncta masina Dodge Grand Caravan, masina Chrysler foloseste acelasi motor V6 Pentastar de 3, 6 litri care are 286 cai si 262 lb-pi. Si fata de marca Dodge, masina va avea acum noua rapoarte in loc de sase.

Noua transmisie permite reducerea consumului de benzina si conform studiilor realizate, aceasta detine o cota 10,6 litri /100 de km. Vechiul model, ca sa facem o comparatie, inregistra mai degraba 11,8 litri /100 de km.

Tehnologii optionale. Mai multi constructori de masini propun o multime de tehnologii care sa ajute la condus si care sa perpetueze tendinta de autonomizare a masinilor.

Acest model de masina include:

– Asistenta evoluata la franare.
– Sistem de supraveghere pentru unghiurile moarte.
– Avertizor de coliziune pentru mersul in fata/sistem de franare activ.
– Ajutor la stationare sau la parcarea in spate Park-Sense.
– Detectarea de pietoni cu sistemul de franare de urgenta.

O masina foarte practica. Grand Caravan vine in doua variante, doua configurari sau in versiunea cu 8 sau sapte pasageri. Esteo furgoneta foarte polivalenta care poate duce o incarcatura de pana la 1633 de kg.

Doua versiuni sunt disponibile. Prima SE- este oferita de la pretul de 34 522 de dolari. Acest model vine cu o bancheta in al doilea rand de scaune.

A doua versiune – SXT este vanduta de la pretul de 36 322 de dolari si are covoare protectoare atat in spate, cat si in fata.

Masina este dotata si cu scaunele Stow’n Go care faciliteaza accesul la scaunele din spate. Iar atunci cand sunt rabatate, spatiul propus este unul extrem de generos.

Cateva elemente estetice fac si ele distinctia dintre cele doua modele de masini. Aici intra si manerele de la usi in aceeasi culoare ca si caroseria si un calandru cu voleti.

In anul 2021 deci, Dodge a decis sa devina o marca mai indrazneata si sa se concentreze pe masini mai puternice, mai performante, mai ales pe bolizii Charger, Challenger si Durango, renuntand la Grand Caravan. Si Chrysler, nu putea sta deoparte in fata succesului sau, cu 15 milioane de exemplare ale sale vandute.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *