De ce sunt necesare anvelopele de vara

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / De ce sunt necesare anvelopele de vara
/
137 Views

Multi soferi sunt tentati sa foloseasca anvelopele de iarna si pe timpul verii, insa acest lucru poate sa fie periculos, atat pentru soferi cat si pentru trafic.

Anvelopele de vara sunt special concepute pentru conditiile cu care ne intalnim vara, cum ar fi, temperaturi ridicate, asfalt incins sau uscat si umezeala. Ele sunt proiectate astfel incat sa asigure tractiune maxima in timpul franarii, acelerarii si a virajului pe drumuri umede sau uscate si performanta sporita in condiile specifice verii.

Anvelopele de iarna nu pot garanta sofatul in conditii de siguranta pe timpul verii, asfaltul umed este o provocare pentru anvelopele de iarna, fapt dovedit si de diferite teste de specialitate, care au stabilit ca anvelopele de iarna dau dovada de performante slabe pe perioada verii, se conduc mai incet, nu sunt la fel de stabile si se si uzeaza mult mai rapid.

La fel cum anvelopele de iarna nu sunt potrivite vara, la fel si cele de vara nu pot fi utilizate iarna. Ele nu ar trebui sa fie folosite atunci cand temperaturile scad sub 7 grade Celsius, deorece materialul din care sunt concepute nu contine compusi care garanteaza flexibilitatea si tractiunea necesara in conditii de inghet. Banda de rulare nu interactioneaza corect cu suprafata drumului, este compromisa atat aderenta cat si tractiunea. Ciclul de inchet si dezghet afecteaza durabilitatea si performanta anvelopelor de vara, asadar, nu este indicat ca aceste anvelope sa fie folosite si iarna.

Anvelopele all season pot fi o alternativa foarte buna pentru soferii care nu doresc sa schimbe anvelopele de doua ori pe an. Ele sunt potrivite pentru utilizare atat in timpul iernii, cat si primavara sau vara. Aceste anvelopele au urmatoarele caracteristici:

  • Durata lunga de viata a benzii de rulare
  • Rezistenta buna la acvaplanare
  • Aderenta buna pe teren umed
  • Stabilitate buna la conducere (atat vara cat si iarna)

Vara a ajuns deja si este timpul sa inlocuiti anvelopele de iarna, insa nu dispuneti de banii necesari? Mai indicat este faptul sa luati un credit online decat sa continuati sa conduceti folosind anvelopele de iarna. Un credit online se obtine foarte usor si rapid, fiind nevoie doar de cateva documente pentru a-l solicita si doar de cateva ore pentru a afla evaluarea solicitarii dvs. Pentru a obtine o imagine de ansamblu asupra creditelor online disponibile, puteti utiliza Moneezy Romania – o platforma internationala de comparare a creditelor, acum disponibila si in Romania. Pe Moneezy gasiti informatii detaliate despre diferitele tipuri de credite, despre creditori si despre conditiile de acordare a creditului. Fiind vorba de credite pe termen scurt, si valoarea maxim disponibila este limitata, intre 500 si 10 000 de lei, insa aceasta suma cu siguranta acopera achizitia a doua perechi de anvelope, fie ele anvelope all season sau de vara.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *