Top masini SUV care au avut o cariera scurta

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Top masini SUV care au avut o cariera scurta

Camionetele si vehiculele utilitare sport, SUV, sunt peste tot in zilele noastre si noi modele apar mereu pe piata. Iar noile modele inlocuiesc cel mai adesea, masinile traditionale. Dificil de crezut deci ca unele dintre ele nu au rezistat si ca au aut cea mai scurta cariera.
Iata cateva dintre ele.

Acura ZDX, 2010-2013. Inspirata de catre BMW X6 si Infiniti FX, aceasta masina este un SUV de tip coupe. Dar, din pacate, nu a cunoscut acelasi succes ca si rivalii sai, asta din cauza unui design polarizant, a unui pret extrem de ridicat si a lipsei sale de polivalenta.

Chevrolet Orlando, 2012-2014. La fel ca si Kia Rondo sau Dodge Journey, masina Chevrolet Orlando a fost un vehicul utilitar destul de compact oferind pana la sapte locuri. Bazat pe platforma de la Cruze, a avut acelasi motor ca si Equinox, unul de patru cilindri de 2,4 litri care avea pana la 174 de cai.

Chrysler Aspen, 2007-2009. Am putea spune ca a fost intr-un fel, fratele mai mare si mai sic al masinii Dodge Durango. A fost prezentata mai intai cu un V8 de 5,7 litri de 335 de cai. S-a mai adaugat apoi versiunea hibrida, dar modelul a fost abandonat dupa doar 3 ani.

Dodge Nitro, 2009-2012. Un verisor al modelului Jeep Liberty, masina Dodge Nitro nu a avut o cariera prea lunga pe piata automobilelor. Era o masina care impresiona prin formele sale foarte unghiulare. Dar, in fara de acest lucru, franarea era lenta, consumul de benzina era abuziv si calitatea sa era una indoielnica deci nu s-a bucurat de o cariera prea indelungata.

Ford Freestyle/Taurus X. Pe la sfarsitul anilor 2000, masina Taurus X a succedat modelului anonim de Ford Freestyle, pentru a deveni o masina multisegment din noua familie Taurus. Puterea sa era una destul de mare, de 263 de cai, dar atunci cand Ford a redesenat Taurus pentru anul 2010, a preferat sa nu mizeze pe varianta utilitara, ci mai degraba si-a concentrat eforturile pe varianta Flex. O decizie destul de inteleapta.

Honda Crosstour, 2012-2014. Honda a facut o alegere destul de indrazneata cu Element in anii 2000 si acest lucru a durat totusi noua ani. Dar, Crosstour, initial denumit Accord Crosstour, a fost un esec rasunator. Un multisegment cu cinci usi care nu a stiut cum sa rivalizeze cu Toyota Venza la acea epoca. Luxoasa si practica? Da. Frumoasa si atragatoare? Deloc!

Infiniti, QX30, 2017-2018. Infiniti a incercat sa intre in gama masinilor SUV subcompacte de lux, in parteneriat cu Mercedes Benz. Masina Q30 lua de altfel bazele mecanicii modelului Gla 250. O versiune sport era si ea propusa. In acelasi timp cu reinnoirea masinii Q50 pentru anul 2019, Infiniti a renuntat la strategia sa si a renuntat si la modelul Q30.

Jeep Commander, 2006-2010. La fel ca si un Liberty mai spatios, Commander oferea de la cinci la sapte locuri dar nu era deloc mai lung fata de un Grand Cherokee. Varianta a fost insa eliminata in anul 2010.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *