Top masini second- hand cele mai fiabile

img
Home / Masini noi 2018 pe piata auto / Top masini second- hand cele mai fiabile
/
104 Views

Acest clasament realizat de catre specialisti se bazeaza pe un indice de fiabilitate care care ia in considerare numarul si importanta penelelor care au fost declarate, varsta masinii, dar si kilometrajul sau.

Iata deci care sunt masinile second-hand cele mai fiabile pe care le poti achizitiona in 2020.

Toyota IQ. Se pare ca micro-citadina nipona este cel mai fiabil model de masina second- hand de pe piata. Chiar nu ai ce sa ii reprosezi, in afara de cateva mici defecte la ambreiaj sau dificultati de trecere de la viteza a doua la a treia.

Peugeot 208. Pe locul doi atunci cand vine vorba despre cele mai fiabile masini, se afla prima generatie de Peugeot 208 care a fost comercializata din 2012 pana in 2018. Versiunile sale pe benzina au o fiabilitate globala. La cateva modele mai apar probleme la cutia cu viteze automatica.

Ford Fiesta. Pe locul trei al clasamentului se afla a cincea generatie de Ford Fiesta. Doar anumite probleme sporadice au fost semnalate in ceea ce priveste aceasta masina, cum ar fi cele legate de directie, de injectoare sau de uzura rapida a cauciucurilor.

Citroën C3. O verisoara tehnica a masinii Peugeot 208, aceasta versiune din 2016 poate suferi doar de riscul de a se rupe cureaua de distributie. Asta cel putin pana in 2017. S-au mai semnalat insa si cateva probleme in ceea ce priveste cutia sa automata.

Peugeot 108. Aceasta masina citadina are o fiabilitate corecta. Doar anumite „anomalii electrice” pot sa iti puna probleme in cazul in care alegi sa  achizitionezi. Sau se mai poate intampla sa apara probleme la coloana de directie sau la catalizatorul anumitor versiuni.

Kia Niro. Prima din categoria SUV, Kia Niro este foarte apreciata in ciuda unui sistem de gestionare electronica si de hibridare sau a unei comenzi hidraulice de ambreiaj cam capricioase. Dar in ciuda acestor mici defecte, nu i se poate reprosa mare lucru.

Suzuki Vitara. Comerrcializata inca din 2015, masina SUV familiala japoneza, este pe placul multor utilizatori datorita motorului sau pe benzina de 1,6 L.

Lexus NX. Se pare ca marcile nipone nu mai au nimic de dovedit in ceea ce priveste fiabilitatea. Unul din cele mai frumoase modele de Lexus comercializate, caruia nu i se poate reprosa mare lucru.

Toyota Auris. Auris este o masina care se apropie de perfectiune, avand o excelenta mecanica si masina se remarca doar printr-o fragilitate a rulmentilor de la cutia de viteze.

Mercedes Clasa A. Germanii sunt si ei celebri in ceea ce priveste fiabilitatea masinilor. Dovada cu celebra si populara deja masina Mercedes Clasa A cu o a treia generatie foarte buna.

Audi A3. O alta masina de origine germana. Este vorba despre Audi A3, versiune pe benzina  de 1,4 litri. Evita totusi cutiile automate S-Tronic care pot scoate uneori zgomote cam ciudate.

BMW seria 3. Nu este o masina perfecta, ci aproape. Se mai pot intalni probleme la lantul sau de distributie. Daca vrei un model de ocazie, cel mai bine ar fi sa incepi cu modelele din 2014.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *