Volskwagen ID. 4, noua generatie de SUV 100% electrica

img
Home / Stiri si noutati auto / Volskwagen ID. 4, noua generatie de SUV 100% electrica

Chiar daca Salonul de la Geneva s-a anulat unde noua sa masina trebuia sa fie prezentata in detaliu, Volskwagen a tinut neaparat sa prezinte online noua sa generatie de masini electrice, foarte apropiata de gama ID.4 de serie.

In timp ce micuta masina ID. 3 va ajunge in curand la noi pe sosele, Volskwagen dezvaluie deja in linii mari noua sa masina ID.4 surioara sa mai mica. Este vorba despe primul SUV 100% electric al marcii germane. Prezentata deci pana acum sub forma unui concept car ID Crozz, noul SUV electric de la Volskwagen are de acum un nume- ID. 4: Masina ID. 4 este construita pe aceeasi platmodulara MEB ca si ID. 3 si inaltimea sa generoasa cu siguranta ca va asigura cea mai buna habitabilitate.

Constructorul promite ca vor fi schimbari mai ales in ceea ce priveste aerodinamica acestui nou model, un lucru extrem de important pentru orice tip de masina electrica. Aerodinamismul sau exceptional este deci cel care va prelungi autonomia masinii, care va ajunge chiar si pana la 500 de km in functie de versiunea aleasa.

La bord, la fel ca si in cazul altor modele bazate pe platforma MEB, noua masina Volskwagen ID. 4 isi doreste sa ofere cel mai spatios habitaclu, asta datorita tehnologiei sale de motorizare electrica compact. Cockpitul sau este in intregime digital iar masina SUV zero emisii functioneaza mai ales datorita unor suprafete tactile si a unor comenzi vocale intuitive si inteligente.

Noul ID. 4 este un model de masina care imbina de minune doua lumi: este vorba despre polivalenta unei masini SUV moderna si performanta unei masini electrice. Este destinata deci celor care vor de toate. Fara niciun compromis insa.

Se pare ca noua masina va avea un design mai clasic si nu a atat de „coupé” ca si conceptul ID Crozz si alte variante vor mai fi prevazute si pentru mai tarziu.

In ceea ce priveste mecanica, sub capota ar trebui sa se regaseasca acelasi motor din spate, ca si la ID.3, care ofera intre 150 si 204 ch. Iar bateriile sale vor avea trei capacitati, intre 45 kwh si 77 kwh. O versiune bimotor cu transmisiune integrala s-ar putea regasi si ea in catalog.

Debutul productiei pentru aceasta masina este anuntat pentru luna iulie in uzina din Germania, Zwickau.

 1. 4 este una din cele trei noi membre ale familiei masinilor electrice de la Volskwagen, alaturi de masinile ID. 3 si de masina combi electrica anuntata de catre conceptul ID. Buzz. Va fi lansata pe pietele europene, americane si asiatice iar baza sa tehnica va fi reluata de catre Ford pentru viitorul sau SUV compact electric.

Obiectiv zero carbon in 2050! Pentru Volskwagen, masinile ID.3 si ID.4 reprezinta o etapa importanta in realizarea obiectivului celebrei marci care isi doreste sa devina neutra in ceea ce priveste emisia de carbon de aici si pana in 2025.

De altfel, Volskwagen a confirmat deja dorinta de a investi un miliard de euro in electrificarea gamei sale de masini.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *