Tesla Model 3 nu mai este cea mai buna masina electrica din lume

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Tesla Model 3 nu mai este cea mai buna masina electrica din lume

Tesla Model 3 care se afla in fruntea topurilor de la lansarea sa in 2019 nu mai este cea mai buna masina electrica din lume.
De la lansarea sa in februarie 2019, Tesla Model 3 a fost masina electrica de referinta pe piata. Dar, in timp ce producatorii trec, unul cate unul, la motoare mai curate pentru mediu, Tesla isi pierde din popularitate.

Dominant fara posibila provocare in 2019, amenintat in 2020, Tesla Model 3 a fost in sfarsit invins in 2021 conform unui clasament realizat de revista Consumer Reports, echivalentul a 60 de milioane de consumatori. Ea care a fost in topul celor mai bune 10 masini electrice in ultimele 24 de luni nu mai este. Din prima, ea tocmai a ajuns pe locul trei pe podium.

In fata masinii firmei Elon Musk, gasim in sfarsit o alta masina americana, Ford Mustang Mach-E. Clasamentul asociatiei de consumatori se concentreaza doar pe masinile comercializate in Statele Unite, o precizare importanta pentru noi aici, in Europa.

Pe locul doi se afla Kia e-Niro, care tocmai a avut o versiune complet noua, care s-a plasat in fata Modelului 3. Alaturi de Ford Mustang Mach-E, aceste doua modele sunt conform Consumer Reports ceea ce este cel mai bun. In ceea ce priveste masinile electrice in 2022 (in Statele Unite).

„ Crossover-ul Mach-E este invaluit in mostenirea Mustang si este realizat cu detaliile asociate unui producator de automobile vechi de un secol. Am observat-o imediat, iar cumparatorii de masini au facut acelasi lucru ”, spune comunicatul de presa al asociatiei, care reuseste sa aminteasca cat de mult se reflecta mostenirea Ford in aceasta masina.

Volanul Yoke este scump pentru Tesla

Dar pe langa numele „Ford Mustang” care suna neaparat ca o melodie dulce la urechea oricarui iubitor de masini, masina Mach-E a sedus prin caracterul sau practic si silentiozitatea sa. Daca Mustang-urile nu sunt cunoscute ca fiind masini foarte silentioase, se pare ca Ford a facut un efort pentru versiunea electrica a acestei masini, care aduce un confort mult mai mare la volan.

In ceea ce priveste Tesla, Consumer Reports nu explica in detaliu motivele acestei scaderi in clasament, dar sosirea volanului Yoke pe modelele S si X ale marcii a avut cu siguranta un impact considerabil, ambele masini scazand la clasificare de sapte locuri fiecare.
In ceea ce priveste Modelul 3, numeroase rechemari din fabrica, uneori pentru sute de mii de vehicule, au ridicat indoieli cu privire la fiabilitatea masinilor firmei. De asemenea, trebuie remarcat faptul ca termenele de livrare au avut de suferit din cauza deficitului de materii prime, in timp ce mari grupuri precum Ford au putut sa-si aprovizioneze si sa asigure cifra de afaceri. Iar Tesla, cu o infrastructura diferita nu si-o permitea.

Tesla Model 3 este unul dintre cele mai bune, nu „cel mai bun”

In final, Tesla se afla pe locul 23 in clasamentul global al producatorilor de automobile, cu mult in urma celor doua marci japoneze Subaru si Mazda care ocupa primele pozitii. Retineti ca, daca rezultatele sunt sub standardele Tesla, Consumer Reports aminteste ca masina ramane foarte buna, in ciuda acestei scaderi de pozitie.

Tesla Model 3 este una dintre cele mai bune masini electrice din lume, iar raportul nu omite sa scoata in evidenta calitatile tehnologiei sale de la bord sau reteaua sa incredibila de incarcare.

Sursa: presse-citron.net

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *