Ce masina citadina hibrida poti alege in anul 2022?

img
Home / Stiri si noutati auto / Ce masina citadina hibrida poti alege in anul 2022?

Pentru a avea preturile mai accesibile, masinile de oras au fost de mult lipsite de tehnologia hibrida. Dar electricitatea a ajuns sa le cucereasca, nu fara succes. Iata trei modele urbane de care sa te indragostesti fara sa pui prea multe intrebari.

Poate ca au inundat piata la fel de mult ca si drumurile noastre, dar SUV-urile nu au devenit inca singura specie de pe planeta auto. Pentru uz preponderent urban, sunt chiar nerecomandate, deoarece daca pozitia lor ridicata de conducere sau aspectul lor pot atrage, in general consuma mai mult combustibil si consumabile, ceea ce duce la cresterea costului de utilizare in comparatie cu o masina de oras standard. Acest lucru este si mai adevarat daca ne concentram pe Renault Clio, Corolla sau Toyota Yaris, trei modele disponibile in hibrid simplu – deci fara a fi nevoie sa le conectezi pentru a reincarca bateria – un lucru pe care il recomandam cu caldura!

1. Renault Clio E-Tech 140
La calitatile intrinseci ale masinii sale de oras (confort, finisaj), marca Renault a adaugat un lant de tractiune inovator care combina un 1.6 cu 4 cilindri aspi de 90 CP si un motor electric de aproximativ 50 CP. Dar intre o baterie de 1,2 kWh tip „putere” si o cutie de viteze originala, placerea de a conduce este mai buna decat la masinile hibride Toyota. Pornirile sunt chiar electrice, chiar si cu un picior usor mai greu in timp ce motorul nu da impresia de a pedala in vid in plina acceleratie. Acest Clio hibrid consuma doar 4,4 l/100 km in oras si 5,1 l/100 km in medie. O alegere excelenta, asadar,acest Clio E-Tech.

2. Toyota Yaris Hybrid

Masina Toyota Yaris merita pe deplin titlul de masina anului 2021. Japonezul a sosit cu o noua versiune a motorului sau hibrid care a asociat un 1.5 cu 3 cilindri de 92 CP si doua motoare electrice, dintre care unul are 80 CP. Rafinata, mecanica de aproximativ 120 CP vine cu mai multa placere decat inainte. Mai presus de toate, Yaris a stabilit noi recorduri de eficienta a consumului de combustibil. Pe ciclurile oficiale de masurare, japonezii au reusit sa se multumeasca cu 3,6 l/100 km in oras si 4,6 l/100 km in medie. Pur si simplu imbatabil si o garantie de economii reale daca conduci aproape exclusiv in oras.

3. Toyota Corolla Hybrid

Cu 4,37 m lungime, Corolla nu se incadreaza chiar in aceeasi categorie cu Clio si Yaris. Dar este una dintre rarele compacte hibride „simple” si, ca atare, merita totusi atentia daca utilizezi urban masina. Mai ales ca aceasta castiga in locuibilitate ceea ce pierde in practicitate. Desi nu mai este foarte tanara, aceasta Corolla ramane un reper. Imbinand zilnic un confort remarcabil al suspensiei si beneficiind de o mecanica dovedita, masina japoneza straluceste si prin sobrietatea sa. Ce-i drept, nu atinge recordul surorii sale mai mici, dar cu 4,4 l/100 km in oras si 5,5 l/100 km in medie observati pe diferitele cicluri de masurare. Nu este nevoie sa optezi pentru varianta de 184 CP, cei 122 CP sunt de ajuns.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *