Super masina electrica Lotus Evija

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Super masina electrica Lotus Evija

Lotus se reinventeaza si se aventureaza inspre noi teritorii cu noua masina extrem de puternica, Lotus Evija.

Lotus este o marca capabila sa satisfaca chiar si cele mai exigente gusturi. Iar supermasina electrica Lotus Evija, va fi cea mai puternica masina din lume. Da, acest bolid, botezat Evija de catre  venerabila marca britanica, promite sa fie cea mai puternica masina, cu cei 2.000 de cai ai sai. Un record teoretic pentru moment, deoarece Lotus nu a lansat inca productia acestei masini care arboreaza un design absolut superb si spectaculos.

Noua masina Lotus Evija inseamna reinnoirea marcii englezesti, care vrea sa iasa din letargie. Celebra marca, detinuta acum de Geely, a decis sa lanseze un vast plan de produse, cu un nou Esprit si un SUV.

Lotus Evija are 4 motoare electrice alimentate de o baterie lithum-ion, plasata in pozitie centrala. Deci poate promite ca va ajunge la 100 de km/h in doar 3 secunde. Si la o viteza de peste 320 de km/h. Autonomia sa este de 400 de km si timpul de incarcare cel mai rapid, doar 15  minute. Are si 4 radiatoare care sa mentina temperatura la un nivel optim.

Evija are un sasiu din fibra de carbon si greutatea sa totala ajunge pana la 1680 de kg. Williams Advanced Engineering i-a fabricat bateria si este celebru mai ales datorita faptului ca a colaborat si cu masinile de Formula 1. Conform informatiilor disponibile, bateria acestei supermasini, ajunge pana la 2000kw.

O masina care costa 1, 9 milioane de euro. Chiar daca este foarte lejera si extrem de performanta, masina Lotus Evija nu se profileaza ca o masina de circuit. Se vrea a fi mai degraba un concurent serios pentru Bugatti Chiron si pentru McLaren Speedtail. Aceasta pozitie se poate identifica direct datorita luxosului habitaclu care combina o instrumentare futurista, un volan inspirat din Formula 1 si un tablou de bord care pare ca pluteste. Se poate nota de asemenea si minimalismul consolei centrale.

Lotus vrea sa limiteze productia acestei masini la doar 130 de exemplare. Si fiecare model va costa in jur de 1,9 milioane de dolari.

Evija. Numele sau, pronuntat « E-vi-ya », inseamna « Cea vie » sau « Prima din lumea sa ». Si chiar cuvantul prima are conotatii multiple in cazul sau. Este prima masina Lotus conceputa in intregime de cand grupul chinez Geely a cumparat marca.

Este de asemenea si prima hypercar, primul bolid electric, primul vehicul de serie care foloseste un iluminat cu laser.

Stilul sau pare foarte diferit fata de celelalte modele din gama – Elise, Exige si Evora. Se apropie mai mult de un Ferrari 488 Pista.

Masina Lotus Evija se foloseste de Cloud pentru a transmite conducatorului o serie de informatii multimedia complete. Conducatorul va putea verifica astfel nivelul bateriei sau autonomia estimata de oriunde din lume.

Lotus va incepe productia acestei masini anul viitor. Precomenzile sunt deja deschise si avansul este de 225 000 de euro. O masina electrica super puternica, care se pare ca doreste sa doboare o multime de recorduri.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *