Skoda Enyaq- viitorul SUV electric se anunta

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Skoda Enyaq- viitorul SUV electric se anunta

La doar cateva luni de la modelul Kamiq, Skoda este din nou gata sa isi imbogateasca portofoliul de masini electrice botezat Enyaq.

In timp ce amenzile vor incepe sa curga pentru toti constructorii de automobile, incepand de anul viitor, tendinta se pare ca este a electrificarii masive, fie ca vorbim despre modele hibride, fie ca vorbim despre modele de emisie zero. Scopul? De a scapa de amenzile colosale prevazute de catre Uniunea Europeana in cazul in cae se vor depasi emisiile de CO2 adaptate fiecarei marci, in functie de greutate mai ales, vehicule propuse in diferite cataloage.

In ceea ce priveste marca Skoda, aceasta a inceput sa isi dezvolte propria marca compusa mai ales din Citigo IV, un model 100% electric, dar si Superb iV, hibrid si reincarcabil. In primavara oferta va fi reinnoita cu o noua generatie de Skoda Octavia, si ea propusa in versiune hibrida reincarcabila.

Dar se pare ca marca vrea sa accelereze putin lucrurile si sa propuna de data aceasta un SUV 100% electric la un an dupa ce Skoda Kamiq a fost dezvaluita la Salonul de la Geneva. Deocamdata insa, nu se stiu foarte multe despre noul model. Stim ca se va numi Enyak. Se pare ca este un nume plin de simboluri. Enya este un cuvant care inseamna „sursa vietii”, provenit din cuvantul galic irlandez Eithne, insemnand in ceea ce il priveste, esenta, spirit sau chiar principiu.

Conform constructorului, acest nume simbolizeaza noua cale pe care a inceput sa mearga iar litera E inseamna electromobilitatea. Un Q a fost adaugat la sfarsit pentru a se face legatura cu restul gamei de masini SUV, care sunt compuse la ora actuala din Kodiaq, Karoq si Kamiq.

O masina inspirata din conceptul Skoda Vision iV. Pentru moment va trebui sa ne multumim doar cu cele cateva informatii transmise de catre producator in ceea ce priveste viitorul model de SUV, inspirat in mod logic de conceptul Skoda Vision iV. Aceasta are o motorizare 100% electrica compusa din 2 motoare, unul pe fiecare axa, oferind o putere toatala de 306 cai. Masina ajunge de la 0 la 100 de km pe ora in doar 5,9 secunde pentru o viteza maxima de 180 de km pe ora. Autonomia sa a fost anuntata la aproximativ 500 de km aproximativ pentru o singura incarcare.

E de la sine inteles deci ca noua masina Skoda Enyaq va profita de o arhitectura si de caracteristici similare.

Skoda a declarat despre noul sau model de masina ca este plin de viata, de caracter, este autentic, cu un nume usor de pronuntat si de memorat, care se potriveste de minune cu noua era a intreprinderii care celebreaza in acest an numai putin de 125 de ani.

Masina Skoda Enyaq este deci urmatoarea din seria de numai putin de 10 modele de masini electrice propuse de  fabricant pana in anul 2022. Constructorul va investi doua miliarde de euro in dezvoltarea modelelor electrice si in dezvoltarea unui ecosistem care sa propuna solutii moderne si care sa respecte mediul.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *