Ponturi utile de aplicat cand cumperi o masina noua

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Ponturi utile de aplicat cand cumperi o masina noua

O alta masina este un obiectiv pe care multi oameni si-l trec pe lista. Avantajele pe care le are o masina noua sunt net superioare in fata celor vechi, dar, dupa cum se stie, principalul dezavantaj ar fi pretul mult mai mare. Acesta este motivul pentru care inainte de a face o astfel de achizitie, cei interesati trebuie sa cantareasca toate posibilitatile si sa fie atenti la mai multe aspecte.

Masini ieftine sau scumpe?

Bugetul: Multi oameni sunt fascinati de frumusetea unei masini, dar si-o permit oare cu adevarat? Inainte de a trece la celelalte etape, ei trebuie sa-si seteze cu atentie bugetul in care sa se incadreze. Tot pe plan financiar, vor fi luate in calcul si investitiile ulterioare: piese, servicii – si acestea costa, iar in unele cazuri, chiar foarte mult. Dupa ce si-au conturat in minte cateva modele, de aceasta prima etapa vor trece doar acelea conforme cu buzunarul: masini ieftine sau scumpe? E dreptul si libertatea fiecaruia de a alege!

Urmarirea ofertelor de pret la diferiti dealeri este esentiala in luarea celei mai bune decizii. Uneori, dealerii ofera pachete avantajoase, in care sunt incluse gratuit si anumite facilitati (precum un plin de carburant), piese (presuri, anvelope de iarna) sau servicii (revizii gratuite pe o anumita perioada de timp) si anumite optionale.

Cumparatorii cu vechime din cercul de cunostinte ofera si ei indicatii pretioase in achizitia unui automobil. De aceea poate fi o idee buna apelarea acestora si consultarea in acele puncte in care se simte nevoia. Unii recomanda, spre exemplu, ca pretul masinii sa fie cu 5% mai mic decat bugetul stabilit, pentru a pastra rezerve si pentru intretinerea ulterioara (asigurare, combustibil, eventuale reparatii).

3, 2, 1 – Masina perfecta este la un pas!

Cumpararea unei masini noi nu este un lucru usor si nici nu trebuie facuta in graba, mai ales ca efectele achizitiei vor fi resimtite pe o perioada lunga de timp. Expertii Financer sfatuiesc clientii sa recurga la „metoda 3,2,1” si anume restrangerea listei la cateva masini si ulterior alegerea celei mai potrivite. Daca la inceput sunt trei masini pe lista de dorinte, dupa trecerea acestora prin toate filtrele de mai sus, va ramane una care sa fie cea mai potrivita (in functie de buget, de preferinte, de dotari etc).

Documentarea se poate face de pe site-urile producatorilor de autoturisme, dar si de pe platformele in care sunt oferite informatii despre cumpararea sau vanzarea acestora, pentru ca, nu-i asa, pana la urma experienta altor conducatori auto este o mina de aur in evitarea anumitor greseli si adoptarea celor mai bune strategii.

Drive-testul, o etapa esentiala

Dupa ce a fost aleasa masina dorita, clientii vor dori sa stie cat mai multe despre ea si, evident, sa o si incerce. Ei au aceasta posibilitate la companiile de dealeri auto. In prezenta unui angajat, doritorii pot da o tura cu modelul ales, pentru a-i testa capacitatea, rulajul, dar si dotarile. In timp ce unii soferi sunt curiosi de „cum se aude motorul”, altii sunt incantati de lejeritatea condusului, de manevrabilitate si confort. Avand aceasta posibilitate a testarii, ei isi vor da seama si mai bine daca masina li se potriveste cu adevarat.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *