Peugeot 308, 2021- 5 noutati cu care va partaja platforma

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Peugeot 308, 2021- 5 noutati cu care va partaja platforma

Platforma EMP2, foarte bine cunoscuta de Peugeot si de Stellantis, a fost modernizata recent si va veni cu o multime de noutati pentru viitorul apropiat! Mai multe modele care partajeaza aceeasi platforma nu este deloc un lucru nou. Acest principiu a fost popularizat de catre marca Volskwagen care a profitat de numeroasele sale marci pentru a produce variatii pe aceeasi baza. Si, recent formatul model Stellantis, vrea sa profite si el de asta pentru a realiza anumite economii de dezvoltare intre marcile grupului.

Opel Astra. De cand a fost cumparat grupul PSA, acum numit Stellantis, Opel profita de platformele grupului pentru a se bucura de o mai mare rentabilitate. Noul Opel Astra va putea profita deci de aceasta platforma noua si mai modern. Va avea dreptul la o versiune break, dar va fi asamblata in Germania. DS4. Recent prezentata, noua masina DS4 va fi disponibila la sfarsitul anului 2021. Va fi cea mai performanta si mai scumpa de pe banda masinilor compacte de pe platforma EMP2. Vizeaza direct piata germana, la fel ca si Audi A3 Sportback, BMW seria 1 sau Mercedes S Classe. O versiune SUV este si ea in program numita DS4 Cross.

Alfa Romeo Giulietta. Alfa Romeo a spus Nu versiunii Giulietta. Dar asta inainte de fuziunea cu PSA. Astfel ca, Alfa a castigat acces la platformele compacte Stellantis si ar trebui sa se foloseasca de ele pentru a propune o alternativa italiana la Peugeot 308. Totul, cu un stil care se asteapta sa fie mai sexy si cu un dinamism foarte bine pus in valoare.

DS9. Da, in ciuda unui gabarit de berlina mare premium, masina DS9 se bazeaza pe o veriune modificata de la platforma EMP 2.Aceasta versiune este mai apropiata fate de cea care echipeaza si masina Peugeot 508, verisoara sa cea mai directa. Vizand luxul, masina este disponibila incepand cu pretul de 47.000 de euro.

Citroën C5. Este mica noutate a acestei platforme. Este vorba despre o mare berlina cu un look foarte indraznet care vrea sa inlocuiasca marca pe acest segment extrem de competitiv. Mizeaza astfel pe un profil atipic, intre berlina, break si SUV, oferind un confort exceptional pentru a se face remarcata. Cu cei 4,81 metri ai sai, este aproape la fel de lunga ca si DS9 si avanseaza deci o excelenta habitabilitate in spate, dar si un portbagaj foarte incapator. Varianta CX5 va fi comercializata incepand din toamna anului 2021 cu tarife care incep de la 33.00 de euro. Masina Peugeot 308 are si ea un design inovator, lucrandu-se foarte mult la el pentru a se obtine un sedan compact cu un aer inedit.

Calandrul nu are nimic in comun cu ce a mai fost vazut pana acum la celelalte modele, farurile sunt foarte fine si noul logo este si el mai frumos si mai simplu.

Masina are si un i-cockpit inedit. Aceasta generatie inaugureaza si un alt fel de bord, cu numeroase reliefuri si materiale, raspunzand la ceea ce se asteapta de la un progres in ceea ce priveste calitatea de fabricare.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *