O noua Dacia Duster pentru 2024

Home / Masini noi 2024 pe piata auto / O noua Dacia Duster pentru 2024

In timp ce modelul de SUV se pregateste sa beneficieze de o restilizare, marca de origine romaneasca lucreaza deja la o noua generatie a acestui model emblematic. Acest noul model isi va schimba in mod complet stilul. Se va afisa un nou logo de la Dacia, masina va beneficia de platforma moderna a celei mai recente masini Sandero si va avea in acelasi timp si un motor nou cu aparitia unui nou lot de motorizari hibride.

Pentru marca romaneasca Dacia, anul 2021 este unul foarte incarcat cu debutul comericalizarii modelelor Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway si Dacia Spring varianta electrica. Iar Dacia Duster va beneficia si ea de o restilizare in aceasta toamna. Dar, aceasta actualitate copioasa nu impiedica marca sa se proiecteze mai departe in viitor si sa imagineze viitoare modele. Unul dintre ele este foarte apreciat, fiind un model de suflet, deoarece reprezinta un numar mare din vanzari. Este vorba despre Dacia Duster. Platforma CMF-B soseste.

Modelul Dacia Duster a evoluat de-a lungul anilor si de aceasta data se pare ca si platforma pe care va fi construita. SUV-ul compact va fi construit pe platforma CMF-B care a fost inaugurata pentru noua Dacia Sandero. O platforma moderna care permite masinii Dacia sa afiseze un comportament rutier mult mai bun. Aceasta platforma este deci extrem de benefica si pentru comportamentul rutier al noii masini SUV. Stil, habitaclu, toate se schimba.

Sosirea acestei noi arhitecturi tehnici, va permite in acelasi timp masinii Dacia Duster sa vada cum formele sale vor evolua, deoarece platforma CMF-B ofera mai multa latitudine pentru a concepe o noua identitate stilistica. Aceasta ar putea sa fie destul de diferita fata de ceea ce propune actuala Duster, inspirandu-se atat de la noua Sandero, cat si de masina concept-car Bigster, care prefigureaza un mare SUV viitor. Pe langa un design inedit si aparitia unui nou logo Dacia pe calandru, Dacia Duster va beneficia si de un nou habitaclu. La bord, ambianta sa va fi apropiata de ceea ce gasim la Sandero cu aparitia unor noi echipamente high-tech ultimul racnet,dar si a unor noi materiale mai valorizante.

Dacia va avea grija si de confortul modelului sau, cu noi scaune si cu o habitabilitate mai mare. Aspectele practice nu vor fi nici ele lasate mai prejos, cu o multe de spatii de depozitare si aranjare la bord. Model hibrid. Sub capota, vom avea de-a face tot cu un model inedit, datorita aparitiei motorizarii high-tech, fie ca vorbim despre micro-hibrid, hybrid clasic sau hybrid reincarcabil.

Folosindu-se de motorizarile hibride ce se regasesc la Renault Clio, Renault Captur sau Renault Arkama, noua masina Duster se poate lipsi de varianta Diesel. Va avea o varianta cu GPL si fara indoiala si un model pe benzina de 1.0 TCe de 90 de cai, pentru modelul mai abordabil. Versiunea hibrida va fi dotata cu o transmisie cu patru roti motrice datorita unui motor electric suplimentar pentru rotile din spate.

Tariful sau va pleca de la 13 000 de euro.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *