Chevrolet Bolt EUV 2022- 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceasta masina

img
Home / Stiri si noutati auto / Chevrolet Bolt EUV 2022- 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceasta masina

Chevrolet a dezvaluit recent noua sa masina Chevrolet Bolt EV, proftand de moment pentru a da mai multe detalii si despre Bolt EUV, o versiune mai speciala, de tip utilitara de la aceasta masina electrica. Avand aceleasi compozante mecanice ca si Bolt, Bolt EUV mizeaza pe o alura mai masiva sau mai voinica pentru a se face remarcata.

O autonomie putin mai mica. Masina Bolt EUV, dar si Bolt, au acelasi motor electric de 150 de kW, de 200 de cai. Si totusi, din cauza unei greutati mai ridicate, autonomia oferita de Bolt EUV este usor mai redusa. Bateria de lithium-ion o poate face sa ruleze pana la 402 km cu o singura incarcare, in timp ce masina Bolt poate parcurge 417 km. Si ca sa facem o mica comparatie, Hyundai Kona EV, una din principalele masini concurente prezinta o auotonomie de 415 km.

Reincarcare foarte rapida. In serie, masina Chevrolet Bolt EUV primeste un cablu de reincarcare cu o dubla intensitate. In timp ce acest cablu este optional pentru varianta Bolt. Masina se poate reincarca deci folosindu-se fie o priza de 120 de volti, fie una de 240 de volti. Cu ajutorul bornelor de reincarcare rapida, Chevrolet estimeaza ca masina Bolt EUV va fi capabila sa castige 154 de km de autonomie in doar 30 de minute.

Un condus semi-autonom. Masina Chevrolet Bolt EUV 2022 devine prima masina din gama Chevrolet care va fi echipata cu sistemul de condus semi-autonom, Super Cruise. Pana acum rezervat doar anumitor masini de la marca Cadillac, Super Cruise permite un condus fara asistenta soferului pe anumite portiuni de strada mai ales gratie unei cartografii exhaustive si a unei camere care supravegheaza nivelul de atentie al persoanei care se afla la volan.

Un SUV « Fals »? Dat fiind faptul ca masina Chevrolet Bolt EUV se vrea o masina utilitara, ne-am fi asteptat la o versiune cu tractiune integrala. Nu este cazul insa, deoarece masina Chevrolet Bolt EUV 2022 va avea doar roti motrice in partea din fata. Dar, totusi, aceasta masina are cateva atuuri extrem de interesante. Este mai inalta, mai lata, mai lunga decat Bolt si are cateva elemente stilistice, un lucru care ii confera un look mai aventurier. In ceea ce priveste spatiul de la interior, nu prea avem de-a face cu multe ameliorari.

Masina Bolt EUV ofera 7,2 cm in plus in spate fata de varianta simpla Bolt. In ciuda acestor lucruri, Bolt EUV are un spatiu in portbagaj inferior fata de Bolt. Volumul sau este de 462 de litri cu scaunele din spate ridicate si de 1611 litri atunci cand sunt lasate jos. Asta in timp ce Bolt ofera 470 si 1614 litri. Preturile de la masina Chevrolet Bolt EUV sunt foarte competitive. Doar doua versiuni de modele vor fi propuse, LT si Premier. Varianta incepe de la pretul de 42 348 de dolari si versiunea Premier porneste de la 45 848 de dolari.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *