Nissan Qashqai 2021- 3 noutati majore

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Nissan Qashqai 2021- 3 noutati majore

Designul noului Qashqai, precum si noutatile sale se dezvaluie din ce in ce mai mult. Electrificare, echipamente high-tech si evolutii tehnice, iata cele trei puncte forte ale sale anuntate la prezentarea sa. Nissan Qashqai devine electrica. Masina Nissan Qashqai de a treia generatie renunta la Diesel si va fi propusa intr-o gama de motorizari electrice, de diferite nivele.

Acest lucru inseamna ca va avea un motor cu patru cilindri 1.3 micro-hibrid cu 140 de cai sau 158 la alegere, cu o mecanica e-Power unde un motor de trei cilindri si de 1,5 litri turbo de 157 de cai va servi drept generator pentru motorul electric de 190 de cai care antreneaza rotile. La fel ca si Nissan Leaf, Nisan Qashqai 2021 se poate conduce cu o singura pedala datorita sistemului e-pedal care autorizeaza demarajul, accelerarea si incetinirea fara sa trebuiasca sa atingi pedala de frana.

Tehnologia e-power este insotita bineinteles de o cutia automata. Din pacate insa, nu poate fi vorba despre tehnologia X-Tronic, foarte apreciata in Japonia, dar mai putin in Europa. Nissan anunta ca motorul de 3 cilindri va dispune de un nivel de compresie variabil, fara sa faca alte precizari insa. Ar putea fi vorba despre tehnologia VC-T prezentata in 2016 pentru gama Infiniti si propusa pentru QX50, marca premium pentru Nissan. Nissan Qashqai devine mai conectata.

Daca ne uitam la imaginile cu habitaclul sau deja prezentate, instrumentatia pentru noul Qashqai ar trebui sa fie mai inovatoare in raport cu modelul actual. Tabloul de bord digital este de 12, 3 inchi, dar ecranul central este si el marit si are acum 9 inchi. Are Wi-Fi integrat, conectivitate Apple CarPlay, Android Auto si Amazon Alexa. Sunt anuntate si memorarea profilelor multimedia ale utilizatorilor si aplicatii mobile printer functionalitatile high-tech.

Nissan Qashqai devine si mai dinamica. Nissan a vrut sa puna accentul si pe dinamism pentru noua sa masina. Crossoverul se va baza astfel pe platforma CMF-C de la Alliance Renault Nissan si fabricantii sai promit o structura mai light cu 60 de kg in raport cu generatia sa a doua. Capota si aripile din fata si portierele vor fi din aluminiu, in timp ce haionul va fi dintr-un material compozit. Modelele care au cele mai calitative jante de 20 de inchi si cele cu transmisie integrala vor beneficia si de o punte spate multibrat.

Noul Nissan Qashai de a treia generatie va fi mai lung cu 3,5 cm, decat predecesorul sau, cu cei 4, 43 m anuntati. Deci va fi cel mai compact model din segmentul sau, cu un ampatament alungit cu 2 cm si el, care va permite marirea spatiului pentru genunchi din spate, conform Nissan. Deci noul model de Nissan se apropie mai mult de Peugeot 3008 sau de Volskwagen Tiguan. Portbagajul nu este insa atat de generos fata de celelalte masini din categoria sa, cu 540 dm3 revendicati doar. Este insa putin mai mare fata de cel de a doua generatie. Designul sau exterior este mult mai spectaculos si semnatura sa luminoasa este mai radicala.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *