Motive pentru care ar trebui sa externalizezi gestionarea flotei

img
Home / Stiri si noutati auto / Motive pentru care ar trebui sa externalizezi gestionarea flotei
/
16 Views

Fie ca sunt un mijloc de transport pentru calatoriile de afaceri sau vizitele la clienti sau un beneficiu in negocierile salariale, masinile companiei fac parte integranta din viata de zi cu zi a multor afaceri mici, mijlocii sau mari. Cei care se folosesc de masinile companiei sau care lucreaza pe ele nu stiu ce costuri si munca implica administrarea unei flote auto. In schimb, persoanele care gestioneaza un numar mare de masini, se confrunta cu mult stres si cauta solutii pentru a simplifica intregul proces.

Conducerea unei flote de vehicule este unul dintre cele mai mari costuri generale pentru multe companii. Vehiculele necesita atat timp, cat si bani – trebuie sa fie intretinute si reparate in mod regulat si gestionate eficient. In plus, este nevoie de personal cu experienta care sa se ocupe de evaluari ale riscurilor si instruire, plati, program, rute, precum si o serie de alte sarcini de administrare.

Externalizarea managementului flotei este o oportunitate de a usura o parte din sarcinile consumatoare de timp, care vin impreuna cu gestionarea unei flote mari de vehicule. Leasingul operational, serviciu care poate fi definit si ca externalizarea sarcinilor de gestionare a flotei, poate fi o optiune foarte benefica pentru companii, din mai multe motive.

Avantajele leasingului operational

Leasingul operational ofera o serie de beneficii, reducerea costurilor fiind un avantaj major pentru companii. Pe langa eliminarea costurilor de intretinere si a riscurilor asociate unui parc auto, serviciul de leasing operational oferit de https://www.ascar.ro/leasing-operational are mai multe avantaje.

Costuri mai mici de operare

Externalizarea operatiunilor cu ajutorul serviciului de leasing operational, poate reduce semnificativ costurile asociate gestionarii unei flote. In plus, inchirierea unei flote elimina complet costul de proprietate al unui parc auto. Achizitionarea de masini implica mai multe costuri, pe langa cel initial. Costurile de intretinere, reparatii, impozite, taxe, asigurari si multe altele, sunt incluse in rata lunara daca optezi pentru un serviciu de leasing operational.

De asemenea, companiile pot avea si beneficii fiscale atunci cand opteaza pentru un astfel de serviciu, rata lunara aferenta unui contract de leasing operational fiind deductibila integral.

Gestionarea eficienta a schimbarii

Specialistii iti pot oferi asistenta in cazul unei schimbari majore de afaceri. Datorita experientei si expertizei lor, profesionistii din industrie iti pot oferi strategii de afaceri si sfaturi despre cum sa faci fata schimbarilor majore. Cu alte cuvinte, contractul de leasing se poate modifica in functie de nevoile crescande ale afacerii tale.

Eficienta si riscuri reduse

Leasingul operational te ajuta sa elimini riscurile asociate cu mai multe cheltuieli imprevizibile, care pot afecta bugetul companiei tale si sa eviti o investitie majora in flota proprie care iti poate dezechilibra financiar compania, mai ales la inceput de drum.

In cadrul unui contract de leasing operational, rata lunara este fixa, ceea ce inseamna ca nu te vei confrunta cu anumite costuri neprevazute. Operatorul de leasing se va ocupa de toate reparatiile si va acoperi orice cost de intretinere, impozit, taxe, consumabile si inlocuire de anvelope, etc. De asemenea, o cheltuiala fixa te va ajuta sa estimezi corect si rapid cheltuielile companiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *