Tuningul auto. Ce trebuie sa stii despre acesta?

img
Home / Blog auto / Tuningul auto. Ce trebuie sa stii despre acesta?
/
97 Views

Pentru multi oameni automobilul este un simplu instrument care ii ajuta sa se deplaseze dintr-o parte in alta. Pentru altii insa, este o pasiune.

Cei din urma tind sa faca totul pentru masina lor, achizitionand accesorii auto maxytuning.ro de cea mai buna calitate, ingrijind-o cu atentie si apeland la tuning auto dedicat pe model.

Ce este tuningul auto?

Tuningul auto reprezinta o imbunatatire a autovehiculului, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional cu accesorii auto care mai de care mai interesante. Tuningul se poate face atat la exterior, prin accesorii auto pentru exterior, cat si la interior, prin diverse piese care pot imbunatati gradul de confort fizic si vizual.

Ce modificari pot fi aduse prin tuning?

Conform Maxituning.ro exista o multime de modificari ce pot fi facute prin tuning, scopul acestora fiind clare:

  • Personalizarea vehiculului. Prin tuning se pot adauga o multime de piese strict estetice, care sa ii dea o nota personala automobilului;
  • Imbunatatirea lui din punct de vedere estetic. Daca se aleg corect accesoriile si piesele, impactul estetic poate fi unul pozitiv si convingator;
  • imbunatatirea din punct de vedere functional. Cea mai dificila varianta de tuning este cea a performantelor. Tuningul pentru motor implica schimbarea filtrelor de aer si carburant, adaugarea unor chip-uri de tuning sau modificari la sistemul de evacuare.

Desi personalizarea se poate face si prin piese de origine, cel mai adesea accesoriile destinate tuningului sunt produse aftermarket. Cei care doresc tuning BMW, spre exemplu, sunt nevoiti sa caute semnalizari dinamice oglinda pentru BMW, eleroane, praguri sau diverse alte accesorii pe piata aftermarket, in conditiile in care producatorul german nu are in oferta astfel de produse. Tocmai de aceea, achizitia pieselor de tuning trebuie sa se faca foarte atent, respectandu-se o serie de reguli:

  1. Producatorul pieselor trebuie sa fie de incredere;
  2. Accesoriile trebuie sa fie dedicate modelului si brandului. Nu este suficienta cautarea unor faruri pentru Audi sau a unor faruri pentru Volkswagen. Este de preferat un set de faruri auto compatibil si dedicate pentru Volkswagen modelul detinut.
  3. Intregul proces de tuning trebuie sa se faca dupa un plan bine stabilit. Pentru a se evita transformarea masinii intr-un brad de Craciun, tuningul trebuie sa se faca foarte atent, cu intregul plan in minte. De multe ori, cea mai buna solutie este apelarea la profesionisti, deoarece stiu cel mai bine ce set de sticle pentru faruri sa aleaga, ce autocolante sau ce alte elemente estetice se potrivesc pentru modelul de masina detinut.

Merita investitia in tuning auto?

Da! Pentru cei care isi doresc un autovehicul perfect, care ii reprezinta intru totul, o astfel de investitie este cat se poate de binevenita. De asemenea, cei care isi doresc imbunatatirea performantelor masinii pot gasi in tuning o solutie cat se poate de buna.

In momentul in care se ia hotararea de a tuna masina, trebuie avut in vedere faptul ca intregul proces poate sa fie destul de costisitor si ca un autovehicul personalizat, chiar daca in teorie are o valoare mai mare, va fi mai greu de vandut. Tocmai de aceea, este bine sa se aiba in vedere si posibilitatea de a fi eliminate piesele de tuning la nevoie.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *