Mercedes GLB va fi prezentat pe data de 10 iunie

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Mercedes GLB va fi prezentat pe data de 10 iunie

Mercedes GLB le da intalnire fanilor saptamana viitoare, mai precis pe data de 10 iunie. Este vorba despre primul SUV compact al celebrului constructor care are particularitatea de a propune pana la sapte locuri. Se va pozitiona intre GLA si GLC si, la fel ca in cazul ultimului model, Mercedes-Benz Classe A, va beneficia de sistemul de infotainment MBUX. Mercedes urmeaza sa prezinte acest nou model in Statele Unite ale Americii, in Utah mai precis insa va fi in egala masura lansat si in Europa.

In luna aprilie, marca germana a prezentat un concept care anunta in mare masura design-ul noului Mercedes GLB. In plus, la acea vreme, Mercedes a publicat o poza si cu habitaclu, care este similar cu cel al lui Mercedes-Benz Classe B. Daca  Mercedes a decis sa pastreze aceleasi dimensiuni si pentru acest concept atunci acesta ar trebui sa masoare 4,62 metri lungime si 2,82 metri ampatament. GLB nu pare foarte mare, ampatamentul sau este chiar inferior celui oferit de GLC (ceea ce este de fapt logic).

Mercedes-Benz GLC va fi declinat in mai multe versiuni. Ar trebuie sa regasim o versiune hibrid precum si o versiune sport pe care Mercedes-AMG este pe cale sa o puna la punct. De altfel, fotografiile spion au capturat deja fotografiile cliseu ale celor doua prototipuri, GLB 35 si 45 AMG. Acestea din urma ar trebuie sa fie dotate cu acelasi motor ca si modelele Classe A, CLA 35 si 45 AMG.

Noul SUV de la Mercedes va avea dreptul la o versiune complet electrica, EQB care va fi in mare masura fratele mai mare a lui EQC, prezentat anul trecut in cadrul salonului de la Geneva. Aceasta versiune electrica va avea unele specificitati proprii marcii EQ. Pentru moment, autonomia lui Mercedes EQB nu a fost anuntata insa se zvoneste ca ar fi vorba de aproximativ 500 de kilometri.

In ceea ce priveste designul exterior, acesta imprumuta o serie de elemente de la GLS si noua clasa G, ceea ce inseamna ca Mercedes GLB va beneficia de o grila frontala de dimensiuni mari precum si de stopuri si de faruri care, cel mai probabil, urmeaza sa fie pastrate si pentru versiunea de serie. Acest concept este dotat cu jante de 17 inch care benficiaza de un design bicolor.

Designul interior este si el preluat in mare parte de la alte modele din segmentul compact, inclusiv de la Clasa A si Clasa B insa va beneficia si de unele elemente imbracate in piele si unele elemente de tapiterie specifice unui concept.

Mercedes GLB va include un rand suplimentar cu doua scaune care asigura confortul optim a doua persoane de inaltime medie. Sub capota regasim un motor de 2.0 litri care genereaza 224 de CP si o cutie de viteze automata precum si sistemul de tractiune integrala 4Matic.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *