Mercedes dezvaluie o masina electrica de vis cu 1000 kilometri de autonomie

img
Home / Masini noi 2022 pe piata auto / Mercedes dezvaluie o masina electrica de vis cu 1000 kilometri de autonomie
/
3 Views

Mercedes isi continua cautarea eficientei absolute, cu o noua masina electrica capabila sa parcurga 1000 de kilometri cu o singura incarcare.
Mercedes a dezvaluit recent noul EQS 450+, un model electric extrem de reusit daca este sa dam crezare testele efectuate de un site american, masina afisand o autonomie de aproxmativ 700 de kilometri.

O noua Vision EQXX oferita de Mercedes

Mercedes este o companie “animata de ideea de impact zero asupra planetei noastre si de o utilizare responsabila a energiei verde”. De aceea, firma continua si in ziua de azi sa munceasca sustinut la oferirea unei autonomii pentru masinile sale electrice la un nivel inedit. Mercedes EQXX se vrea a fi una din cele mai eficiente masini construite de Mercedes, cu un consum exceptional de energie, de mai putin de 10 kWh la suta de kilometri. Dispune de (conform declaratiilor cosntructorului) de o autonomie de peste 1000 de kilometri la o singura incarcare, datorita unei baterii care ar putea fi integrata intr-un vehicul compact.

Este vorba, in mod evident, de un prototip de cercetare care ofera mai multa autonomie cu mai putina energie, mai mult lux si confort, cu mai putin impact asupra naturii si mai multa mobilitate electrica cu mai putine deseuri. Autonomia ridicata este obtinuta datorita ingineriei specifice (mostenite de la Formula 1) dar si unui nou sistem electric Electric Drive, care reuseste sa atinga o eficienta de referinta de 95%.

In privinta bateriei, Mercedes Vision EQXX contine aproximativ 100 kWh de energie, este cu 50% mai putin voluminoasa si cu 30% mai usoara decat kitul de referinta din dotarea modelului EQS. Constructorul a integrat in egala masura panouri solare ultra subtiri care alimenteaza sistemul de baterie pentru o autonomie suplimentara de 25 kilometri. La toate acestea se adauga cauciucuri cu o rezistenta destul de scazuta la rulare insa cu o aerodinamica optizimata, combinata cu roti usoare, din magneziu pentru o autonomie crescuta.

Vision EQXX este considerat cel mai eficient Mercedes Benz construit pana in prezent, cu un consum de energie mai mic de 10 kilowati pe ora, la 100 de kilometri. Daca ar fi sa comparam acest model cu modelul S60 oferit de Tesla putem observa ca acesta din urma are un consum de 18,1 kWh pe aceeasi distanta. Acest prototip se va testa inainte de jumatatea anului 2022 pe mai multe tipuri de teren. Unele componente ale acestui prototip urmeaza sa fie disponibile pe masinile oferite de Mercedes Benz in maxim 2-3 ani. Insa, directorul tehnologic Mercedes a refuzat pentru moment sa spuna cand urmeaza sa fie pregatita pe piata bateria cu autonomie de 1000 de kilometri.

Insa, directorul tehnologic este sigur de un lucru, acela ca vor fi singurii care vor oferi pe piata actuala o masina cu o autonomie de 1000 de kilometri si cu o baterie atat de mica. Decizia finala va fi luata, cel mai probabil dupa ce se va analiza cat vor fi consumatorii dispusi sa plateasca pentru un astfel de model.

Sursa: https://www.presse-citron.net/mercedes-devoile-une-voiture-electrique-de-reve-avec-1000-km-dautonomie/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *