Masina electrica care se reincarca cel mai repede nu este o Tesla, nici un Porsche

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Masina electrica care se reincarca cel mai repede nu este o Tesla, nici un Porsche

Constructorul californian a propus masina electrica care se incaraca cel mai repede. Chiar mai repede fata de cele care sunt deja prezente pe piata. Dar asta nu este singura sa particularitate. Marca este californiana si fabrica o frumoasa si luxoasa berlina electrica cu cea mai mare autonomie. Iti spune ceva ? Nu, nu este vorba despre Tesla, ci despre altceva. Este vorba despre Lucid Motors.

In timp ce constructorul vrea sa lanseze in sfarsit pe 9 septembrie primul sau model de masina, o somptuoasa si o magnifica masina berlina 100% electrica, Lucid Air, se pare ca accentul a fost pus foarte tare pe specificitatile in materie de gestionare a energiei. Stiam deja ca Lucid Air propune cea mai importanta autonomie de pe piata.

Adica 832 de km conform normei EPA, datorita unui anunt surpriza facut acum cateva zile. Pentru a face o comparatie, sa ne amintim ca masina care are cea mai mare raza de actiune pana acum ramane Tesla Model S Grande Autonomie Plus, cu ai sai 647 de km. Daca Lucid Air isi tine promisiunile si daca nu este vorba doar despre un anunt putin exagerat, ar putea fi vorba despre o adevarata revolutie pe piata masinilor electrice.

Dar se pare ca masina Lucid Air mai are o multime de atuuri in maneca. Da, propune cea mai mare autonomie, dar si mai bine- viteza sa de reincarcare este si mai mare. Ori, Lucid anunta cele mai uimitoare cifre in aceasta privinta. Lucid Air, va fi se pare, masina cu cea mai mare viteza de reincarcare de pe piata. Va avea deci capacitatea de a se reincarca cu numai putin de 32 de km pe minut. O arhitectura de 900 de volti pe minut. Acest timp de reincarcare este posibil datorita unei reincarcari de 900 de volti folosit de acest model, cu un nivel de peste 300 de kW.

Sa ne amintim ca masina care propune la ora actuala cea mai rapida reincarcare este Porsche Taycan care trece de la 20% la 80% in doar 22,5 minute. Are o arhitectura de 800 de volti, unica la ora actuala pe piata, Tesla si celelalte masini avand doar 400 de volti.

Pentru a ajunge la astfel de rezultate, Lucid a lucrat foarte mult si la aerodinamica masinii. Trebuie sa amintim in acest sens ca la Lucid Motors munceste acum Peter Rawlison, fostul sef de la departamentul de cercetare si dezvoltare de la … Tesla. Deci Lucid porneste cu cele mai bune baze, ca sa spunem asa. Alte performante cu care se poate lauda- ajunge de la 0 la 100 de km pe ora in doar 2, 5 secunde si cea mai mare viteza anuntata este de 320 de km pe ora. Dar la o asa viteza, este dificil sa atingi autonomia de 832 de km anuntata de marca. Performante demne de o masina sportiva, ce mai ! In orice caz, este un concurent serios pentru masinile propuse de Elon Musk.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *