Tot ce trebuie să știți despre Renault Car

img
Home / Stiri si noutati auto / Tot ce trebuie să știți despre Renault Car

Grupul francez Renault ce datează din 1899 este unul dintre cei mai vechi și mai mari producători auto din lume în ceea ce privește volumul de producție. Cu sediul în Boulogne-Billancourt, Franța, compania a fost înființată de către Louis Renault, Marcel Renault și Fernand Renault. Prima mașină produsă de mica lor întreprindere a fost numită Renault Voiturette 1CV (însemnând mașină mică).

În ultimul an, în lume au fost vândute peste 3 milioane de vehicule, compania deținând 40 de fabrici în țări diferite, 3 laboratoare inovatoare și 6 centre tehnice.

În prezent, grupul Renault are pe piață următoarele branduri auto:

Renault, Dacia, Alpine, Renault Samsung Motors și Lada.  În gama modernă de mașini Renault se numără hatchback-uri, sedane, break-uri, crossovere, monovolume, inclusiv mașini electrice, hibride, pe benzină și diesel. O listă completă a gamei Renault poate fi găsită pe rexbo.ro.

Unul dintre cele mai interesante modele ale brandului îl constituie ZOE – hatchback  complet electric cu 5 uși, cu interior smart, dinamică impresionantă și zero emisii noocive. Acesta subliniază interesul companiei pentru soluțiile eco avansate.

Mașina a câștigat 7 ani la rând premiul “Mașina anului” din partea renumitei reviste “What Car?”. Are autonomie de până la 394 km. Megane R.S. din gama de modele 2020 impresionează prin dinamica sa pachetele R.S. Trophy și R.S. Trophy-R, accelerând până la 100 km/h în doar 5.7 secunde.

Filiala Renault Sport Cars a companiei produce mașini de curse pentru Formula 1 – R.S.20 și mașini sport pe baza modelelor pentru drumurile publice: Megane RS, Megane GT Line, Clio RS Line, Sandero RS, Sandero GT Line.

Demult, compania deținea și Renault Trucks, dar în prezent brandul aparține companiei suedeze Volvo Group.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  2 Comments

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *