Cadillac trece la masinile electrice cu masina sa SUV, Liriq

img
Home / Stiri si noutati auto / Cadillac trece la masinile electrice cu masina sa SUV, Liriq

Cadillac isi schimba obiceiurile si dezvaluie noua sa masina Liriq, un SUV mare propulsat de un motor 100% electric.

In imaginarul colectiv, Cadillac inseamna inainte de toate America, motoare mari si puternice, dar si cele mai impozante masini. Dar acest lucru nu este fals in intregime. In ciua pozitiei sale sus, in segmentul masinilor premium si a masinilor sale avangardiste, firma nu a vrut de fapt, sa intre niciodata pe piata masinilor electrice, ramanand fidela modelului V8 care a ajutat-o sa devina atat de celebra.

Dar in orice caz, se pare ca lumea se schimba si in timp ce toti consructorii aleg sa scoata pe piata masii cu zero emisii, la fel va face si Cadillac. Iata deci ca suntem in fata unei noi masini Liriq, care este o adevarata revolutie pentru constructor, care pana la urma va intra pe piata masinilor electrice. Scopul sau? De e reveni in forta, dupa ce a stat ceva vreme pe tusa si mai ales sa faca concurenta modelului Tesla cu modelul sau X.

Bineinteles, marca Cadillac nu vrea sa schimbe lucrurile de pe o zi pe alta. Isi pastreaza in mod evident, atributele estetice care au facut-o sa devina atat de celebra. Cu aceasta masina Liriq, inspirata din conceptul masinii Cadillac EV, dezvaluit anul trecut, sunt aici foarte unghiulare iar dimensiunile sale sunt la fel de impozante. Lungimea sa ar trebui sa se apropie de 5 metri. In fata o grila radiator impozanta va atrage cu siguranta privirea, intregrand optice optimizate la maximum.

Partea din spate pare un Lexus. Cu dimensiunile sale, noul SUV de la Cadillaa ca putea foarte bine sa primeasca extrem de confortabil ocupantii sai. Soferul poate profita de un imens ecran de 33 de inchi, cu tehnologia OLED, deja folosita pentru Cadillac Escalade. O baterie revolutionara. Masina va avea o bateria Ultium de 100 de kwh de tip NCMA, adica Lithium ion- nichel- cobalt- mangan-aluminiu.

O tehnologie deci care nu este inca foarte raspandita si care permite reducerea cu 70% a cobaltului, un metal care este foarte greu de extras si extrem de poluant. Aceasta baterie permite masinii sa oarcurga in jur de 480 de km si ajuta masina sa se incarce foarte repede, mergand pana la 150 de kw.

Puterea, dar si performantele masinii SUV sunt insa inca necunoscute, asteptarea insa nu va mai dura mult. Liriq va avea de asemenea, tehnologia Super Cruise, care va permite conducerea autonoma a masinii. Dar, acest lucru va putea fi posibil doar pe anumite rute predefinite si securizate. Soferul va putea deci lua mainile de pe ecran si in acelasi timp, sa indice drumul cu o comanda vocala. Noul Cadillac Liriq va fi dezvaluit in mod oficial in anul 2022, in versiunea sa definitiva, in timp ce comercializarea sa ar trebui sa inceapa anul viitor. Inca nu se stie cand va ajunge pe piata din Europa, dar motorizarea sa 100% electrica ar putea sa ii permita asta. Chiar daca gabaritul sau nu este foarte potrivit pentru aceasta piata.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *