Lotus Eletre 2023, noul SUV electric

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Lotus Eletre 2023, noul SUV electric

Finisaj, pret, putere: iata toate informatiile utile despre Lotus Eletre, noul SUV 100% electric cu 600 CP si o autonomie de 600 km.

Primul SUV de la Lotus, Eletre marcheaza un adevarat punct de cotitura pentru marca britanica. Mai ales ca exista doar in combinatie cu motoare 100% electrice. Dar acest model mare si puternic de masina va necesita si un buget mare, cu preturi intre 96.890 si 152.090 de euro.
Dupa hypercarul Evija, ale carui livrari sunt inca asteptate, Lotus a dezvaluit publicului larg un model 100% electric: Eletre. O noutate care marcheaza si sosirea unui prim SUV din gama constructorului britanic, detinut acum de chinezii Geely, proprietar si el Volvo.

Dezvaluita in mare parte in luna martie 2022, noul Lotus Eletre, hiper-SUV-ul producatorului englez isi prezinta cartea de identitate completa.

Lotus Eletre- ce versiuni sunt in meniu?

Lotus ofera SUV-ul sau electric in trei versiuni: Eletre, Eletre S si Eletre R. Primele doua au fiecare un grup motopropulsor de 450 kW (603 CP) cu o autonomie maxima anuntata de 600 km.

La randul sau, Eletre R ofera o putere de 675 kW (905 CP) pentru o autonomie maxima data pentru 490 km. In plus, bateria comuna celor trei versiuni de 112 kWh permite un timp de incarcare de 10% pana la 80% in 20 de minute folosind un incarcator rapid.

Valorile cuplului sunt de 710, respectiv 985 Nm. Suficient pentru a efectua un demaraj de la 0 la 100 km/h in 4,5 sau 2,95 s. In ceea ce priveste viteza maxima, Lotus Eletre si Eletre S ajung la 258 km/h. O viteza maxima impinsa la 265 km/h pentru Eletre R.

Lotus Eletre- tehnologie din belsug

Dincolo de echipamentele sale standard, cum ar fi cele cinci moduri de condus, suspensia pneumatica activa, farurile Matrix LED, o grila activa sau chiar jantele forjate de 22 de inci cu 10 spite, Lotus pune accent pe un SUV tehnologic.

Producatorul englez evoca aici un cockpit digital. Un interior digitalizat posibil datorita sistemului de operare Lotus Hyper OS , un sistem de operare care utilizeaza tehnologiile Unreal Engine. Acest lucru permite echipei Lotus User Experience / User Interface (UX/UI) sa creeze continut si experiente 3D in timp real pentru pasageri.

In plus, Lotus Eletre vine standard cu incarcare wireless pentru smartphone, scaune electrice in 12 directii din fata, control automat al climatizarii in patru zone si multe alte functii.

Sistemul de infotainment „ cabina inteligenta ”, care include Apple CarPlay/Android Auto si un sistem audio premium Dolby si KEF de 1.380 de wati cu 15 difuzoare, este controlat prin intermediul unui afisaj OLED de inalta definitie central de 15,1 inchi.

Lotus Eletre- care ii sunt preturile?

In versiunea sa entry-level, Lotus Eletre se tranzactioneaza de la 96.890 EUR, excluzand optiunile si bonusurile ecologice. Pretul urca la 122.090 EUR pentru Lotus Eletre S si chiar la 152.090 EUR pentru cea mai extrema versiune Eletre R.

Pentru a personaliza viitorul Lotus Eletre, poti conta si pe numeroasele pachete optionale precum Lotus Dynamic Handling Pack, Ceramic Brake Pack, Executive Seat Pack, Comfort Seat Pack, Carbon Fiber Pack sau chiar Extended Carbon Fiber Pachet. Retine ca fiecare dintre optiunile prezente in aceste pachete diferite sunt accesibile individual.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *