Jeep Grand Cherokee 2022- cateva lucruri pe care trebuie sa le stii

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Jeep Grand Cherokee 2022- cateva lucruri pe care trebuie sa le stii

A cincea generatie a masinii Jeep Grand Cherokee 2022 vine cu o intreaga panoplie de inovatii- un design nou, o versiune hibrida si numeroase tehnologii la bord.

Iata deci care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceasta masina.

Un model déjà-vu. Masina Grand Cherokee este construita pe aceeasi platforma ca si Grand Cherokee L. Diferenta? Ampatamentul si lungimea sunt mai scurte in primul caz. Si in ciuda tuturor lucrurilor, mai multe elemente estetice sunt impartite intre cele doua masini SUV.
Utilitara arboreaza o grila mai lata si o noua parte din fata. Plafonul este mai mic, mai jos cu un centimetru, pentru un plus de aerdinamism. Dimensiunea jantelor poate sa ajunga pana la 21 de cm.

Sapte versiuni sunt disponibile: Laredo, Altitude, Limited, Overland, Trailhawk, Summit si Summit Reserve. Ultimele trei variante au si dreptul la un plafon in nuante de negru stralucitor.

V6, V8 so hibrida reincarcabila. La fel ca si masina Jeep Wrangler, masina Grand Cherokee face si ea un pas inspre electrificare. Anul -model 2022 introduce o versiune hibrida plug-in, 4xe. Bateria de 17 kWh alimenteaza cele doua motoare aflate in spate si face echipa cu un motor de patru cilindri, de 2.0 litri cu turbocompresie.

In total, versiunea hibrida genereaza o cavalerie de 375 de cai si 470 lp-bi. De altfel, Jepp spune ca se poate sa se parcurga 40 de km in modul complet electric. Consumul mixt este estimat la 4,1 litri pe 100 de km, un lucru care permite o autonomie in jur de 708 km.
Clientii insa pot alege si alte doua motorizari bine cunoscute. Mai intai, V6 3,6 litri Pentastar, care are 293 de cai si 260 lp-bi. Motorul V8 de 5, 7 litri are 357 de cai si 390 lb-pi.

Noua Grand Cherokee este o masina mai practica. Cu noile sale dimensiuni exterioare, noul model este mai spatios. Volumul pentru pasageri ajunge la 4095 de litri, fiind mai mare cu 116 litri fata de vechea generatie. Spatiul de incarcare este si el mai mare cu 39,6 litri.

Masina Grand Cherokee are si cel mai modern habitaclu care regrupeaza mai multe tehnologii noi. Mai intai, putem vorbi despre sistemul de infodivertisment Uconnect 5 care incorporeaza un ecran de 10,1 inchi si care este compatbili cu aplicatiile Apple Car Play si Android Auto wireless, fara sa uitam si de functia Alexa de la Amazon.

Pasagerii au si ei dreptul la propriul ecran de 10, 25 inchi, primul din categoria sa. Tehnologiile optionale includ si oglinzi retrovizoare digitale, incarcarea prin inductie pentru telefoane mobile, sistemul de navigatie si posibilitatea de a conecta pana la 8 aparate pe Wi-Fi4G LTE.

Pentru audiofili, sistemul audio McIntosh de 950 de watti are 19 boxe integrate. Serviciul Amazon Fire Tv este disponibil optional cu noul sistem de divertisment pentru partea din spate.

Masina Grand Cherokee mai integreaza tehnologii care ajuta la condus. Alerta de coliziune, cu franare de urgenta, dar si detectarea pietonilot pot sa fie amintite.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *