Infiniti adauga noul sau QX55 gamei sale de SUV

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Infiniti adauga noul sau QX55 gamei sale de SUV

Din dorinta de a raspunde unor cereri tot mai numeroase de pe piata, pe un segment foarte concurential al masinilor de lux, Infiniti scoate pe piata noua QX55.Este vorba despre o utilitara sport coupe, cu o alura mai sportiva decat QX50.

Infiniti a confirmat de altfel, ca cele doua modele vor coabita in cadrul gamei. O decizie logica, care urmeaza dupa cea a constructorilor germani care propun cu totii un SUV coupe, mai putin practic, dar cu un design care atrage din ce in ce mai multi clienti. Daca partea din fata este foarte asemanatoare cu a masinii QX50 pe care o cunoastem deja, partea din spate, in ceea ce o priveste, a fost destul de mult schimbata.

Infiniti a explicat ca inspiratia sa a venit din conceptul QX60 Monograph. Acest model se remarca mai ales prin calandrul sau cu o suprafata complexa si cu o bara de protectie mai joasa. Aceeasi mecanica ca si la masina QX50. Sub capota, regasim un motor de patru cilindri cu turbocompresie. Dotat cu un cilindru de 2,8 litri, dezvolta pana la 268 de cai.

Bineinteles ca isi pastreaza si specificitatea, adica un sistem de compresie variabila. Da, acest motor este capabil sa isi varieze nivelul de compresie de la 8 :1, la 14 :1, in functie de conditiile pe care le intalneste. Dar si de nevoile celui care conduce masina. Dar, la fel ca orice masina SUV coupe de lux, nu dispune de un spatiu atat de generos.

Asta din cauza acoperisului sau putin mai jos. Portbagajul sau propune 761 de litri, spre deosebire de 895 cat are modelul QX50. O diferenta destul de mare, care nu este de neglijat. In interior insa, modelul QX55 are o bancheta din spate culisanta, un element foarte practic, care asigura o buna modularitate. In ceea ce priveste bordul, nicio supriza faptul ca designul sau este similar cu cel al masinii QX50. Are doua ecrane de 7, respectiv 8 inchi. Farurile LED standard ale masinii sunt dotate cu un sistem de proiectare cu lumina stralucitoare, fata de farurile halogen sau xenon.

Designul masinii este destul de minimalist, pune accentul pe confort la interior, cu un spatiu conectat si departe de zgomotul din jur, si dotata cu tehnologia ANC. Microfoanele detecteaza frecventele nedorite si neutralizeaza zgomotele care pot bruia conducatorul.

Conectivitatea nu a fost nici ea uitata, cu o conexiune 4G LTE si Wi-Fi care permite conectarea a pana la 7 aparate simultan. Deci un lucru bun pentru o masina cu o vocatie familiala. Masina japoneza Inifinti poate sa fie considerata drept cea mai buna replica la BMW X6. Masina este primul model lansat de marca dupa 3 ani care ar putea sa fie comercializat in lumea intreaga din aul 2021. Este un model intre clasic si modern, conform conceptului japonezilor de la Infiniti, « sa iti amintesti de trecut, privind inspre viitor in acelasi timp ». Masina va avea trei variante disponibile- Luxe, Essential si Sensory.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *