De ce viitorul SUV coupé 4008 este atat de important pentru Peugeot?

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / De ce viitorul SUV coupé 4008 este atat de important pentru Peugeot?

La un an dupa un model 308 esential pentru Peugeot, celebra marca franceza da nastere unui nou model, 4008, la fel de important ca si modelul compact din care este derivat.

O masina SUV coupé, o caroserie importanta pentru obiectivul premium Peugeot. Chiar daca numele dat acestui nou segment este antinomic si cu o consonanta puternica de marketing, genul SUV coupé se refera mai degraba la o masina din gama premium a constructorului. Si marca BMW este cea care a initiat acest model cu al sau X6 din anul 2008, urmat indeaproape de Audi si de Mercedes cu Gle Coupé si cu Q8, modele ostentatorii de masini, dar si scumpe.

Masina 4008 va relua multe elemente de la modelul 308, dar va avea un stil si proportii mai afirmate ca niciodata.

Are o “privire” foarte agresiva, o capota mare si un calandru destul de mare mostenite de la modelul 308, dar va avea si unele elemente mai inedite.

O noua cutie de viteze si primul model Peugeot micro-hibrid. Un model inedit pentru Peugeot in ceea ce priveste forma, masina 4008 se pare ca va schimba si fondul. Este modelul care va inaugura prima cutie de viteze produsa in colaborare cu Punch Powertrain. Se poate propune astfel in sfarsit o transmisie cu doua ambreiaje, anuntat deja de ceva vreme si amanata de cateva ori. Dar aceasta viitoare e-DCT nu este un adevarat dublu ambreiaj ci o cutie auto.

Noua e-DCT integreaza si un motor electric de aproxomativ 20 kW. Se propune deci pentru prima data la Peugeot un micro-hibrid de 48V.

Masina este inspirata de Lamborghini. Cu o lungime de 4,70 m, acest sedan de un nou tip este dezvoltat pe platforma EMP2 V3 dar cu un ampatament extins, cel al lui 308 SW si al lui Citroën C5 III . La fel ca acesta din urma, si DS4, Peugeot Crossover va fi caracterizat printr-un ornament inaltat obtinut prin roti mari de 720 mm. In ceea ce priveste stilul sau, toti sunt unanimi cu privire la designul sau spectaculos.

Designul noului Peugeot 4008 am putea spune ca este la jumatatea drumului dintre un sedan si un sedan cu nuante de coupé, un stil estetic foarte popular mai ales la Stellantis si Citroen. Va fi lansat in vara anului 2022 iar comercializarea sa nu va incepe pana la sfarsitul anului. Pentru Europa, productia sa se va face la Mullhouse iar pentru Asia la una din fabricile grupului Stellantis din China. Se pare ca se va numi pana la urma 4008 deci s-au vehiculat si alte nume precum 308 RXH sau 6008.

Mai trebuie spus ca acest model 3008 Cross, sau 4008, va prezenta o linie mult mai dinamica si mai sportiva decat „clasicul” 3008. O transformare care va fi insotita cu siguranta si de cateva modificari estetice, la nivelul panoului frontal care va fi usor reproiectat, cu faruri noi si un nou scut. De asemenea, se pot observa si unele elemente stilistice inspirate de conceptul Quartz (2014 si 2016).

Sursa: https://www.automobile-magazine.fr/toute-l-actualite/article/31886-pourquoi-le-futur-suv-coupe-4008-est-important-pour-peugeot

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *