Cum va arata automobilul viitorului?

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Cum va arata automobilul viitorului?

Atunci cand vorbim despre automobilul viitorului nu vorbim doar despre ce autovehicul vom conduce, ci mai degraba despre cum il vom utiliza. Cu ce vor semana deci masinile peste un sfert de secol? Sau peste doua sferturi de secol? Si oare ce energie se va folosi?

Lumea rutiera va fi din ce in ce mai electrificata incepand cu anul 2025. In viitorul apropiat vom avea din ce in ce mai multe masini electrice. Acest lucru se va datora, printre altele, scaderii costului de fabricare al bateriilor si maririi productiei lor. In plus, autonomia vehiculelor electrice va fi din ce in ce mai ameliorata, trecand de la cateva sute de kilometri la mult mai multe.

Si de acum in 12 ani, masinile electrice vor fi poate, la fel de abordabile ca si cele pe benzina. Si in 2040 se estimeaza ca se vor vinde mai multe masini electrice decat cele pe carburant.

O masina a viitorului care „merge”. Nu, se pare ca masina viitorului nu va mai rula, ci va merge. Constructorul coreean Hyiundai, a prezentat de altfel un model de „concept car” la Consumers Electronics Show de la Las Vegas. Elevate UMV ar putea sa fie primul vehicul de acest gen. Va avea roti si brate articulate un lucru care ii va permite sa de deplaseze mergand. Acest concept provine de la imbinarea dintre robotica si dintre masinile electrice.

Masinile pe hidrogen. Se mai vorbeste de asemenea, despre masinile pe hidrogen de ceva vreme. Cateva modele au fost de altfel prezentate si la Salonul International de la Montreal. Marele avantaj al unei masini pe hidrogen este faptul ca este foarte prietenoasa cu mediul, deoarece emite doar apa prin teava sa de esapament.

Masinile autonome in intregime. Masinile autonome in intregime reprezinta fara doar si poate o noua era in lumea automobilelor. Vor fi ultra conectate si super performante din punctul de vedere al tehnologiei.

Vor avea de asemnea, un habitaclu extrem de spatios si usor de transformat in functie de nevoi si de ocupatii. De fapt, masina autonoma este cea care va permite celui care o va conduce sa faca alte activitati, in timp ce masina il conduce la destinatie- sa doarma, sa citeasca o carte, sa fie masat, sa lucreze, sa se uite la un film, etc.

Un design suprarealist. Nu putem vorbi despre masini futuriste fara sa abordam si designul. Look-ul vehiculelor din viitor ar putea sa fie total diferit fata de cele de acum. Putem visa deci la masinile iesite direct din filmele SF.

Masinile care fac conversatie… se vorbeste din ce in ce mai mult despre o masina echipata cu o interfata a utilizatorului dotata cu o inteligenta artificiala care sa aiba emotii si care sa fie capabila sa ne inteleaga. Aceasta masina va fi deci in stare sa tina o conversatie cu pasagerii sai si sa ii distreze sau sa ii ajute.

O masina care se adapteaza dispozitiei noastre. Pe langa faptul ca va face conversatie, masina viitorului va putea sa detecteze schimbarile de dispozitie. Cu ajutorul unor serii de camere si de captatori. Masina va putea detecta sentimentele pasagerilor sai si isi va putea adapta astfel interventiile.

 

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *