Citadina electrica LeapMotor T03 ajunge discret in Europa

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Citadina electrica LeapMotor T03 ajunge discret in Europa

Numarul marcilor de masini distribuite in Europa continua sa creasca, in special cele care ofera modele electrice. Este randul start-up-ului LeapMotor sa aterizeze pe piata, incepand cu masina de oras T03.

Start-up-ul chinez LeapMotor este unul dintre cei care si-a crescut cel mai mult vanzarile in 2021 si 2022. Pana acum a aratat putin interes oficial pentru o lansare in afara pietei sale nationale. Dar ajunge in sfarsit in Europa la sfarsitul anului. Spre deosebire de concurentii mai puternici, Nio, BYD, Hongqi sau Xpeng care au ales Norvegia ca prima tara de lansare, pentru Leap va fi Franta. Start-up-ul a semnat intr-adevar un acord de import cu compania EVE (Electric Vehicle Space) Franta din Toulouse, care se ocupa deja de distributia utilitatilor Seres sau DFSK in tara noastra. EVE intentioneaza sa implementeze o retea de 50 de puncte de vanzare si post-vanzare pana la sfarsitul anului in Franta si sa dubleze acest numar anul viitor.

La mai putin de un an de la inceperea productiei pentru S01 coupe, LeapMotor a lansat productia celui de-al doilea model. Acum este o masina mica de oras, lunga de 3m62 si latime de 1m65 (inaltime: 1m58, ampatament 2m40). Un segment care atrage din ce in ce mai multi jucatori in domeniul vehiculelor electrice. De fapt, intregul segment A din China a trecut la acest mod de propulsie.

20.000 € pentru T03?

Primul model oferit va fi T03. O masina de oras cu lungimea de 3,62 m. Are un motor de 80 kW si o baterie de 41,3 kWh. Autonomia sa in ciclul WLTP este de 280 km. Acest model este in mare parte baza succesului Leap in China.

Urban nu inseamna fara dotari. In timp ce asteptam sa cunoastem echipamentele precise din Franta, vom reaminti cateva dintre echipamentele sale din China: control de croaziera adaptiv, asistenta pentru mentinerea benzii, parcare semi-automata, ecran de 8 inchi pentru instrumentare, ecran de 10, 1 inchi in centru cu virtual asistent, camera de monitorizare a soferului…

Un rival pentru Dacia Spring?

Singura piata europeana anuntata pentru Leapmotor, Franta, are dreptul sa incerce masina electrica de oras T03 a marcii. Un model care ne aminteste de cel mai recent Smart Forfour din anumite unghiuri, cu cinci usi si o lungime de 3,62 m, fiind animata de un motor care dezvolta 109 CP si 158 Nm. Bateria sa de 41,3 kWh ii ofera 280 km de autonomie WLTP. Printre echipamentele anuntate (serie sau optiuni de ales) se numara:

aer conditionat
Tablou de bord digital de 8 inchi
Ecran tactil central de 10,1 inchi
asistenta la pornirea in deal
senzori de parcare fata si spate
parcare semiautonoma
Cruise control adaptiv
alerta de trecere a liniei
detector de oboseala.

Pentru a-si gasi un loc pe piata franceza, Leapmotor mizeaza pe un pret foarte atractiv pentru T03. Ramane de precizat, dar producatorul vizeaza un pret mai mic de 20.000 de euro cu un bonus ecologic dedus, adica o oferta ceva mai scumpa decat cea a Daciei Spring (produsa tot in China).

Aceasta explica de ce pretul sau ar trebui sa fie afisat mai degraba in jurul sumei de 20.000 de euro… dupa deducerea bonusului. Pretul final va fi confirmat in cateva saptamani.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *