Chevrolet Blazer EV 2024- toate detaliile

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Chevrolet Blazer EV 2024- toate detaliile

Epopeea masinii Chevrolet Blazer a fost destul de interesanta. Proiectata initial ca un rival pentru Ford Bronco, cu toata robustetea sa americana si capacitatea sa de a urca trasee abrupte, acest model emblematic s-a transformat intr-o utilitara de dimensiuni medii cu facilitati practice si confort pentru familie. Astazi, unul dintre cele mai veterane modele din istoria GM se lanseaza in aventura electrica, la fel ca multe dintre vehiculele din catalogul producatorului auto in acest moment.

Specificatii

Blazer EV 2024 se bazeaza pe platforma Ultium a GM, la fel ca Cadillac-urile LYRIQ. Acesta va fi oferit in mai multe configuratii, inclusiv modele cu tractiune fata, tractiune spate si modele cu tractiune integrala. Gama va veni in variantele 1LT, 2LT, RS si SS.

Numele SS va fi, de asemenea, aplicat pentru prima data pe un vehicul electric al marcii. Acest Blazer SS va dezvolta pana la 564 de cai putere si un cuplu de 648 lb-ft datorita unei perechi de motoare electrice. Atunci este activata functia WOW (Wide open Watts). Putem presupune ca aceasta caracteristica este inspirata de sistemul de plecare WTF al lui GMC Hummer EV… dar cu un acronim mai potrivit pentru familii. Chevrolet sustine ca Blazer EV SS poate trece de la 0 la 96 km/h in mai putin de 4,0 secunde – o cifra care va trebui sa fie validata in timpul eventualelor teste ce urmeaza sa fie facute.

Autonomia maxima este estimata la 515 kilometri, dar numai pe modelele RS RWD. Modelele cu tractiune integrala vor avea probabil cifre mai mici. Oricum, va fi un alt criteriu de evaluare in timpul testelor, mai ales in mijlocul iernii.

Printre informatiile limitate pe care le-am primit recent de la aceasta masina, se numara si faptul ca Chevrolet Blazer EV va avea o capacitate maxima de incarcare rapida de 190 KW – in functie de model, infrastructura de incarcare disponibila si conditiile meteorologice. Aceasta este mai mare decat Ford Mustang Mach-E, dar mai mica decat alte vehicule electrice precum Hyundai IONIQ 5 si Kia EV6. Blazer EV va putea consuma 11 kW de la un incarcator de nivel 2.

In cele din urma, va fi echipata standard cu functia de conducere cu o singura pedala pentru a facilita regenerarea bateriei recuperand in acelasi timp energia cinetica a vehiculului.

Tehnologie

Cabina Blazer EV 2024 isi intampina soferul cu un ecran urias de 17,7 inchi, impreuna cu alte functii disponibile, cum ar fi tehnologia de conducere hands-free de la GM Super Cruise. Modelul RS va primi cusaturi rosii pe tapiterie si in toata cabina, in timp ce scaunele din piele intoarsa din microfibra vor fi standard pe varianta SS.

Toate modelele vor veni cu scaune incalzite si volan in dotare standard, dar niciunul dintre ele nu va avea buton de pornire. Blazer EV va avea in schimb un sistem hands-free, in care soferul trebuie sa apese doar pedala de frana dupa inchiderea usii. Cu conditia ca telecomanda sa fie prin preajma, desigur!

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *