Care sunt masinile electrice care se incarca cel mai repede?

img
Home / Stiri si noutati auto / Care sunt masinile electrice care se incarca cel mai repede?

Atunci cand alegi o masina electrica, puterea de incarcare este adesea un element cheie. Unele masini sunt mult mai eficiente decat altele in acest domeniu, dar este totusi necesar sa se poata accesa terminalele capabile sa livreze toata puterea asteptata.

Reincarcarea masinii tale electrice nu se face in acelasi mod acasa sau la un terminal public. Trebuie sa luam deja in calcul tipul de curent, care va juca un element cheie in viteza de incarcare. In zilele noastre, aproape toate aparatele electrice de pe piata accepta atat curent continuu, folosit pentru incarcare rapida, cat si curent alternativ pentru incarcare la viteze mai moderate. Doar cateva modele cu putere redusa si baterii mici functioneaza doar cu curent alternativ. Acesta din urma este cel folosit pentru Wallbox-uri si alte solutii de incarcare acasa, asa ca nu te poti astepta in acest caz la incarcari ultra rapide. Poti gasi statii publice de incarcare AC pana la 43 kW, dar factorul limitator este puterea acceptata de incarcatorul de bord al masinii, care in general ajunge la 11 sau 22 kW, daca nu mai putin.

Este aceeasi poveste pentru incarcarea rapida cu curent continuu: terminalele pot livra intre 50 si 350 kWin functie de operatorul de mobilitate, dar masina poate accepta doar o anumita putere. Este deci necesar sa stii unde sa mergi pentru a putea exploata toata puterea permisa de masina ta, fara a fi limitat de retea, si sa cunosti bine fisa tehnica a masinii tale pentru a evita surprizele neplacute. Deoarece nu toate se afla in aceeasi barca, iata o lista cu cele mai rapide masini, impartite in diferite categorii. Vorbim aici cu buna stiinta despre puterea maxima acceptata si nu despre timpul de incarcare, deoarece acesta din urma poate varia enorm in functie de temperatura exterioara, temperatura bateriei, numarul de masini conectate la aceeasi retea… Sa stii doar ca sub o sarcina ideala, vehiculele care accepta o putere foarte mare vor avea nevoie de mai putin timp pentru a se alimenta.

Masinile care se incarca super rapid

Aceste masini sunt cele care accepta cea mai mare putere si, prin urmare, necesita cel mai putin timp pentru a se reincarca in conditii climatice ideale. Numai supraalimentatoarele Ionity si Tesla pot furniza suficienta putere pentru a profita la maximum de aceste masini.

Audi e-tron GT si RS e-tron Gy: 270 kW (intre 11 si 22 kW alternativ)

Porsche Taycan: intre 225 si 270 kW in functie de versiune (intre 11 si 22 kW alternativ)

Tesla Model 3, Y, S si X: 250 kW (16,5 kW AC)

Kia EV 6 si Hyundai Ioniq 5: 239 kW (10,5 kW alternativ)

Masinile care se incarca rapid

Putin mai putin impresionante decat modelele mentionate mai sus, aceste masini raman printre cele mai rapide de pe piata.

Mercedes EQS: 200 kW (intre 11 si 22 kW alternativ)

BMW iX: intre 150 si 195 kW in functie de versiune (11 kW alternativ)

Mercedes EQE: 170 kW (intre 11 si 22 kW alternativ)

BMW iX3: 150 kW (intre 7,4 si 11 kW alternativ)

Reincarcare Volvo C40 si XC40: 150 kW (11 kW alternativ)

Audi e-tron si e-tron S (+ versiune Sportback): intre 120 si 150 kW in functie de versiune (intre 11 si 22 kW alternativ)

Ford Mustang Mach-E : intre 115 si 150 kW in functie de versiune (11 kW alternativ)

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *