Cele mai bune masini SUV subcompacte pentru anul 2023

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Cele mai bune masini SUV subcompacte pentru anul 2023

Masinile SUV subcompacte sunt vehiculele cele mai mici din categoria SUV-urilor disponibile la dealeri. Mai putin populare decat modelele compacte, vanzarile lor sunt totusi semnificative, in special in Europa, si au crescut constant in ultimii ani.

Subaru Crosstrek

Anii trec, iar Subaru Crosstrek este in continuare in topul segmentului sau. Este un vehicul deosebit de bine adaptat la clima noastra, datorita sistemului de tractiune integrala care face minuni. Chiar si atunci cand conditiile de drum se inrautatesc, Crosstrek ramane imperial – indiferent de versiunea aleasa – deoarece tractiunea integrala permanenta este standard.

Motorul de baza de 2 litri este suficient in termeni absoluti, desi este putin timid atunci cand vehiculul este incarcat. Unitatea de 2,5 litri, mai puternica si mai placuta la condus, este o alegere mai inteleapta pentru cei care cauta performante mai bune. Versiunea hibrida plug-in este prea scumpa si are un consum de combustibil dezamagitor si nu este recomandata. In cele din urma, o versiune reproiectata este asteptata sa soseasca in anul model 2024.

Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross tocmai a sosit pe piata si a sarit direct pe a doua treapta a podiumului in topul celor mai bune masini SUV subcompacte. Nu este cel mai distractiv vehicul de condus, dar are multe atuuri pentru cei care cumpara un SUV subcompact intr-un mod pragmatic. Corolla Cross poate gazdui confortabil 4 adulti, are un portbagaj de dimensiuni bune si este construita cu o mecanica cunoscuta, ceea ce este linistitor pentru fiabilitatea pe termen lung.

Celalalt avantaj este prezenta unei versiuni hibride nereincarcabile. Modelul electrificat Corolla Cross este mai eficient decat cel pe benzina si se remarca prin consumul mai mic de carburant, chiar daca ne-am fi putut astepta la mai mult avand in vedere dimensiunile vehiculului.

Mazda CX-30

Spre deosebire de Toyota Corolla Cross, care este practica, dar nu foarte atragatoare la condus, Mazda CX-30 este un produs autentic Mazda. Daca iti place sa conduci, daca apreciezi vehiculele cu directie directa, precisa si o parte frontala bine ghidata, acest SUV subcompact japonez ar trebui sa iti placa. Cu o gama de trei motoare (2 litri, 2,5 litri si 2,5 litri turbo) si puteri cuprinse intre 155 si 250 de cai putere, exista ceva pentru fiecare. Calitatea interiorului sau, in special a modelelor de top care rivalizeaza cu vehiculele de lux, este, de asemenea, demna de remarcat. In cele din urma, fiabilitatea sa excelenta preconizata este un atu important pentru o achizitie pe termen lung.

Daca este atat de bun, de ce nu este pe primul loc? Deoarece calitatile sale vin la pachet cu defecte accentuate. Principala este lipsa de spatiu in spate si in portbagaj. Pentru un cuplu tanar, acest lucru nu este o problema, dar pentru o familie, spatiul este prea limitat in comparatie cu cei mai buni jucatori din clasa. Adauga vizibilitatea limitata in spate si un sistem multimedia invechit si se poate vedea de ce acest vehicul distractiv de condus nu reuseste sa concureze pentru locul intai.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *