Care sunt cele mai frumoase modele de masini electrice ale anului 2020?

img
Home / Articole utile / Care sunt cele mai frumoase modele de masini electrice ale anului 2020?

Cel mai recent salon de la Frankfurt a dat tonul- urmatoarele luni si anul viitor vor fi marcate de comercializarea a numeroase masini electrice. Un lucru e sigur- anul 2020 va marca o adevarata revolutie, daca putem spune asa in ceea ce priveste masinile electrice, pe piata aparand o multime de modele inedite.

Modelele de masini citadine. A doua generatie de Renault Ζoe, foarte apropiata de versiunea precedenta este deja disponibila si va trebui sa se infrunte cu Peugeot e-208 si cu Opel Corsa –e la inceputul anului 2020. Sa nu uitam insa alte doua masini micute care mizeaza pe un stil retro pentru a uita de autonomia lor modesta si de pretul lor destul de ridicat. Este vorba despre Mini Cooper SE si de Honda E. Dar masinile citadine mai micute vin si cu o multime de noutati. Masina Volskwagen e-Up are o noua baterie, dar si doua gemene, Skoda Citigo iV si Seat Mii Electric. Un trio care se va confrunta mai ales cu Smart Fortwo si Forfour Electric care au fost si ele restilate. Sa nu mai vorbim si despre viitoarea Fiat 500, care este asteptata la Salonul de la Geneva 2020 si care va fi de acum inainte 100% electrica.

Berlinele compacte familiale. Toata aceasta lume a masinilor mai mici, va trebui sa se confrunte insa in noul an ce va veni cu noua masina Voslkwagen ID.3. Aceasta are dimensiuni mai noi si mai mari care se potrivesc familiilor mai mari. Dar se pare ca berlinele compacte se indreapta cam timid inspre lumea masinilor electrice. In afara de Citroën care va propune o astfel de varianta pentru masina sa C4, doar Mercedes, va intra si ea in ring cu viitoarea sa EQA. In timp ce « marile surori » destinate familiilor nu prea se inghesuie. In afara de Polestar 2, care a fost restilizata de departamentul sportiv de la Volvo, doar BMW pare sa vizeze cu adevarat Tesla Model 3, cu noua sa i4.

Berlinele de cea mai inalta calitate si performanta. Pentru a « sfida » putin constructorul american, marcile germane mizeaza in realitate pe cele mai bune si mai performante modele. Incepand cu Porsche, care propune varianta sa Taycan, lunga de aproape 5 metri care va avea la inceput un pret pornind de la 150 000 de euro. Dar va avea si o « verisoara » putin mai abordabila pe piata la Audi, adica viitoarea e-tron GT, asteptata pentru anul 2021. Dar Mercedes nu se multumeste doar sa observe lupta de la distanta si vitoarea Classe S se va dubla cu o viitoare EQS mai dinamica si mai high-tech. In ceea ce priveste urmatorul Jaguar XJ, acesta va trebui sa propuna macar o motorizare cel putin 100% electrica.

Micile SUV. La micile masini SUV trecerea este inca putin mai timida. Dupa Kona de la Hyundai, doar DS 3 Crossback se va lansa in aventura. Dar va fi urmat repede de Peugeot e-2008. Iar noile Renault Captur sau Nissan Juke raman inca la stadiul de hibride.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *