BMW iX- un nou SUV electric, un nou capitol pentru BMW

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / BMW iX- un nou SUV electric, un nou capitol pentru BMW

Realizat dupa conceptul iNext, din 2018, noul BMW iX a fost dezvaluit recent in versiunea sa de serie, prin intermediul vitrinei tehnologice #NEXTGen 2020, a constructorului german. Acest SUV intermediar, 100% electric este foarte promitator, fiind mai apropiat de realitatile pietei decat micuta BMW i3 cu haion.

Inainte de a merge mai departe, trebuie sa precizam ca dezvoltarea masinii BMW iX nu este inca gata, aparitia sa pe piata fiind prevazuta pentru sfarsitul anului 2021.

eDriver versiune 5.0. Exploatand un intreg arsenal nou de tehnologii, noua masina de la BMW este centrata pe platforma electrica eDrive de a cincea generatie. Are deci mai multe tehnologii inovatoare si avangardiste care se regasesc si la alte modele viitoare de BMW. Doua motoare electrice fac echipa pentru a genera in jur de 500 de cai – cifra exacta ramane sa fie stabilita. Iar masina poate accelera de la 0 la 100 de km pe ora in mai putin de 5 secunde. Ai inteles bine ca noua masina BMW iX beneficiaza de tractiune integrala.

In ceea ce priveste autonomia sa, aceasta ajunge la peste 600 de km datorita unei baterii de cel putin 100 de kWh. Apropo, pana acum Tesla Model Y si Tesla Model X sunt deocamdata in top in ceea ce priveste autonomia, propunand o autonomie de 525 si 597 de km. BMW vorbeste despre 40 de minute pentru reincarcarea masinii de la 10% la 80%. Acest lucru se poate face prin intermediul unei borne de reincarcare rapida care furnizeaza un curent de pana la 200 de kilowatti.

Un design unic. Cu un gabarit care seamana cu BMW X 5 si X 6, dar cu niste roti care ne duc cu gandul la marele X7, acest nou SUV seamana cu o puternica muscle car si un acoperis cu linii inedite. Se remarca printre celelalte modele, bineinteles, cu un design minimalist si cu o noua interpretare a faimosului calandru.

Ca si un lounge. Habitaclul cu cinci locuri este inundat de lumina gratie unui imens acoperis panoramic si propune un decor de tip lounge. Consola centrala de altfel, a fost gandita ca si un mobilier de cea mai inalta calitate. In masina exista sptiu din plin pentru picioare mai ales, in timp ce ecranele si comenzile au fost gandite si reduse la esential. Acelasi lucru si in cazul boxelor care sunt discrete.

In ceea ce priveste gabaritul sau, noua masina va avea lungimea- 4,9 si latimea- 2 m masinii BMW X5. Dar si inaltimea masinii X6- adica 1,8 metri. Este aproape deci de masina Audi e-tron si la jumatatea drumului dintre Modelul Y si impozantul Model X. Capacitatea portbagajului va fi la fel ca si a altor modele- 650 de litri. Alte elemente care retin atentia- volanul care are un model hexagonal, intrerupatorul pe post de selector de viteza si interfata numerica. O masina care va rivaliza nu numai cu Tesla Model X, ci si cu alte modele de masini precum Cadillac Liriq.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *