BMW dezvaluie al doilea model de masina 100% electrica

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / BMW dezvaluie al doilea model de masina 100% electrica

Dupa citadina i3, BMW se pare ca se lanseaza in lumea masinilor SUV electrice, odata cu lansarea unui nou model, iX3.

Un nou SUV se va alatura gamei de masini BMW la sfarsitul anului si va fi primul din categoria sa care va avea o singura motorizare electrica. In 14 iulie, firma bavareza a dezvaluit mai multe despre i3, un model derivat din SUV X3si care reia in mare parte o multime din elementele sale estetice, cu exceptia jantelor si alte cateva detalii.

Dupa citadina i3 iesita pe piata in anul 2013, BMW va marca lansarea electrificarii gamei sale. Pana in anul 2023, peste 12 versiuni 100% electrice din gama vor fi lansate. In lot, este de asteptat ca noi modele sa fie lansate- o berlina i4 chiar o masina M5 electrica de pste 1000 de CP. Dar vor fi lansate de asemenea si alte versiuni ale vehiculelor care exista deja, la fel ca si acest nou iX3, derivat din X3.

Noul SUV electric de la BMW este de altfel ultima piesa din puzzle-ul X3. De acum inainte, modelul este disponibil cu o gama de motorizari foarte complexe unde se regasesc motoare termice pe benzina si diesel, o versiune hibrida reincarcabila si in fine, aceasta versiune 100% electrica.

Baterie de 80 de kwh si o autonomie de 459 km. Sub capota, BMW a echipat noua sa masina iX3 cu un  motor electric de 286 de cai. Bateriile sale de 80 de kwh ii propun in teorie, o autonomie de 459 de km, in ciclul WLTP. Greutatea masinii este colosala si clientii nu isi vor putea permite sa accelereze la fel ca si la o Tesla. Noul BMW iX3 ajunge de la o la 100 de km pe ora in 6,5 secude, in timp ce Modelul X, al firmei californiene, ajunge in doar 4,6 secunde, chiar 2,9 secunde in versiune Performance.

La fel ca si in cazul celorlalte modele, noua masina iX3 isi transmite puterea sa rotilor din spate. Bateriile sale se afla sub podea, un lucru ce ii confere masinii un caracter mai sportiv, deoarece centrul sau de gravitate nu va fi prea afectat de catre greutatea sa. Acelasi lucru si la nivelul portbagajului sau, deoarece iX3 poseda un spatiu de incarcare de 510 litri si pana la 1560 de litri cu scaunele din spate lasate jos.

Reincarcare cu bateria Ionity. In ceea ce priveste reincarcarea, BMW se va baza mai ales pe bornele de la reteaua Ionity.

Noua masina iX3 se va putea reincarca cu o putere maxima de 150 de kw, un lucru care poate sa fie tradus prin recuperarea energiei cu 80% in 34 de minute. Bornele se afla pe sistemul de navigare al masinii, dar si pe aplicatia BMW Charging.

La sfarsitul anului, BMW va comercializa masina cu un pret pornind de la 72 950 de euro, pentru varianta Inspiring. Finisaje mai complexe vor fi livrate odata cu versiunea de 79 350 de euro, care va concura cu Mercedes EQC.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *