Alfa Romeo, DS, Lancia… ce ne rezerva Stellantis in viitorul apropiat

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Alfa Romeo, DS, Lancia… ce ne rezerva Stellantis in viitorul apropiat

Dupa vorbe, urmeaza faptele. Iar grupul Stellantis va accelera efectiv electrificarea gamei sale. Iar in ceea ce priveste noutatile, lista este una foarte bogata- 10 hibride reincarcabile si 11 modele zero emisie. Si inca multe altele.

Iata care sunt cele mai importante noutati de retinut

Alfa Romeo, 100% electrica in anul 2027. Incepand cu anul 2024, Alfa Romeo devine Alfa e-Romeo. Deci va deveni o marca 100% electrica. In anul 2027 nu va mai exista niciun vehicul termic deci, dar nici hibrid sau hibrid reincarcabil. Fata de DS sau de Lancia, tranzitia va fi mai brutala, deoarece celelalte modele vor fi pur si simplu excluse din catalog.

DS- toate noutatile zero emisie din 2024. Modelele DS4 si DS9 vor veni sa completeze modelele DS 7 Crossback si DS 3 Crossback. Dar, asta nu este totul, deoarece din 2024 toate modelele vor fi zero emisie. Dar, vehiculele prezente in catalog pana atunci vor mai fi disponibile, asta fiind principala diferenta fata de Alfa Romeo.

Fiat- se reintoarce pe segmentul B in 2023 cu o masina care inlocuieste masina 500X sau Punto?

Fiat se va reintoarce pe segmentul B. Cu siguranta ca va fi vorba despre o masina care va inlocui masina SUV 500X care se afla la final de cariera. Fostul grup Fiat Chrysler Automobiles, a anuntat de altfel ca va moderniza o uzina de la Polonia pentru a produce aici noi modele hibride si electrice, sub sigla Alfa Romeo, Fiat sau Jeep. Zvonurile spun ca va fi vorba despre un SUV din segmentul B care va inlocui 500X, Jeep Renegade si o noutate pentru Jeep care nu este prezent pe acest segment.

O alta posibilitate ar putea fi renasterea modelului Punto care ar fi bazat pe aceeasi platforma ca si masinile Peugeot 208 si Opel Corsa.
Jeep- prezentarea masinii Grand Cherokee cu cinci locuri pare iminenta. Modelul de Jeep Cherokee de noua generatie va avea doua variante- una lunga cu 7 locuri si una scurta, de cinci locuri. Toate noutatile oferite de Jeep vor avea si o versiune 4Xe hibrida reincarcabila pana in 2025. Iar Grand Cherokee nu va face exceptie de la regula.

 

Lancia- 100% electrica din anul 2024, toate noutatile vor fi electrice din 2026, gama se largeste.
Trebuie sa avem insa rabdare, deoarece primul model nou nu va fi lansat pana in 2023. Poate chiar 2024. Si la fel ca si pentru DS sau Alfa Romeo, gama electrificata va fi cea mai importanta. Si din 2026, toate noutatile vor fi electrice.

Maserati, noul SUV Grecale va fi prezentat in noiembrie.

Si marca Maserati prevede unele noutati. Dar nu va trebui sa astepti foarte mult in acest caz. Pe langa introducerea recenta pe piata a modelului Levante, primele masini MC20 vor fi livrate incepand cu luna viitoare si va fi dezvaluit si un alt model in noiembrie, Grecale, fratele mai mic al masinii Levante. Si cu siguranta ca va fi vazut peste tot incepand cu anul viitor.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *