Un Volkswagen ID.4 sedan ar putea rivaliza cu Tesla Model 3

img
Home / Stiri si noutati auto / Un Volkswagen ID.4 sedan ar putea rivaliza cu Tesla Model 3

Noua generatie de vehicule electrice a marcii Volskwagen prinde contur, desi piata nord-americana are in prezent acces doar la unul, crossover-ul ID.4 . Termenele de livrare pentru acesta sunt, de asemenea, extrem de lungi, dar lucrurile se vor imbunatati mai tarziu in 2022, cand fabrica din Chattanooga, Tennessee va incepe sa produca si copii.

Despre ce este vorba?

Volkswagen, care isi propune sa ajunga din urma modelul Tesla, in ceea ce priveste vanzarile globale, ar castiga mult cu siguranta daca ne ofera o masina precum ID.3. Din pacate, acest lucru nu este inca in planuri.

Se pare ca producatorul german are in vedere mai degraba un sedan derivat din ID.4 si care chiar si-ar prelua numele. Cel putin asta relateaza site-ul britanic Autocar, conform informatiilor obtinute din surse interne.

Vehiculul face parte din ceea ce se numeste „Proiectul Trinity”. Sosirea sa pe la jumatatea deceniului ar coincide cu o modernizare a modelului ID.4 si ideea ar fi sa faca din duo o replica directa pentru Tesla Model 3 si Model Y.

Noul sedan electric compact, la fel ca concurentul sau american, ar fi disponibil cu unul sau doua motoare, prin urmare, doua sau patru roti, ar putea primi o serie de actualizari de la distanta si ar putea permite conducerea semi-autonoma de Nivel 2. Cu toate acestea, ar avea un haion in locul unui portbagaj traditional.

Tot conform Autocar , aceasta masina ID.4 va folosi noua platforma SSP (Scalable Systems Platform) a grupului Volkswagen, deoarece MEB-ul actualului crossover va fi in cele din urma inlocuit, o arhitectura electrica de 800 volti in loc de 400 volti, precum si un noua baza de software numita „VW.OS”. De asemenea, ar fi rezultatul unui nou proces de dezvoltare care sa accelereze comercializarea vehiculelor cu 25% (de la 54 la 40 de luni in medie).

In ceea ce priveste performanta, se vorbeste de o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de cinci secunde si o autonomie marita de cel putin 20%, ceea ce ar da peste 500 de kilometri conform standardelor folosite in America. ID.4 2022 poate parcurge pana la 422 de kilometri).s

Sa ne amintim ca al doilea vehicul din gama ID. care va traversa Atlanticul va fi duba ID Buzz, care a avut premiera mondiala in martie. Modelul de la noi, cu trei randuri de scaune in loc de doua, va fi dezvaluit anul viitor si va fi comercializat ca model 2024.

Un argument major, masina Volkswagen ID. va avea avantajul unui pret destul de accesibil. Intr-adevar, versiunea entry-level a modelului incepe de la 39.370 de euro (din care se pot scadea 7.000 de euro bonus ecologic). Dotat cu echipament complet si pozitionat cu 30.000 de euro mai ieftin decat Modelul Y, ID.4 ar putea fi SUV-ul electric de referinta pentru familii.

Insa, pe autostrada la 130 km/h, consumul se apropie de 25 kWh/100 km. In acest punct, ID.4 prezinta aceleasi puncte slabe ca si concurenta. Calatoriile lungi sunt posibile, dar cu conditia sa te opresti pentru a o reincarca aproximativ la fiecare 300 km.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *