5 filme clasice despre cursele cu motociclete

img
Home / Blog auto / 5 filme clasice despre cursele cu motociclete
/
65 Views

Ce de-a șaptea artă ocupă primul loc în topul preferințelor pentru mulți amatori de acțiune și adrenalină, așa că sunt filme de referință ce abordează subiecte din sporturi spectaculoase, precum cursele cu motociclete. Iată care sunt cele mai cunoscute pelicule de acțiune pe două roți și mulți cai putere.

Biker Boyz – Băieți pe motoare (2003)

Un film de văzut dintr-o suflare, Biker Boyz redă povestea celebră a lui Manuel Galloway, rămas în istoria motoarelor sub numele de  “Regele din Cali”. Pe scurt,  este vorba despre un club de motociclisti afro-americani, ce au ca hobby viteza și competiția. Dacă în timpul zilei sunt oameni obișnuiți care merg la serviciu, noaptea ei devin cavaleri ai riscului și se întrec în curse de motoare. Orgolii, visuri, istorii de viață, toate acestea se regăsesc în acțiunea filmului, ce culminează cu legendara cursă din Fresno.

The World’s Fastest Indian – Cel mai rapid motor din lume (2005)

Pasiunea pentru sporturile cu motor și pentru pariuri sportive pe piloții favoriți este prezentă pe toate meridianele lumii. Departe, în Noua Zeelandă, Burt Munro își urmează visul de a participa la competiția faimoasă Bonneville Salt Flats. Reface de la zero o motocicletă marca Indian 1920 și ajunge tocmai în Utah, după multe eforturi și peripeții. Nimeni nu-i dădea nicio șansă, fiind practic necotat în cursa pentru titlu. Eroul anonim reușește să bată recordul de viteză și să câștige admirația tuturor.

On Any Sunday (1971, 1981, 2000, 2001, 2014)

Steve Mcqueen nu a fost doar un actor excepțional, ci și un mare pasionat al sporturilor cu motor.  Acest film document al aventurilor pe două roți redă atmosfera, emoția, efortul pe care le implică marile competiții de motociclete. Documentarul original, produs de McQueen, a fost lansat în 1971 și a fost regizat de Bruce Brown. Cele 4 continuări, care culminează cu On Any Sunday: The Next Chapter, regizat de fiul lui Brown, realizează un arc peste timp, până în anul 2014.

Faster (2003)

Documentar detaliat și film plin de emoție, Faster realizează o descriere din interior a universului MotoGP. Protagoniști sunt cei doi mari rivali, Valentino Rossi, cu ascensiunea lui impresionantă în circuit și John Hopkins, copilul teribil al competițiilor pe două roți. Vocea lui Ewan McGregor și regia lui Mark Neale sunt memorabile, iar pelicula reprezintă un must-see pentru toți pasionații de motociclete.

Fastest (2011)

Continuarea filmului Faster a avut succesul scontat, mai ales că prezintă toată galeria de nume sonore din MotoGP.  Filmările motocicletelor ce gonesc cu peste 300 km/h sunt spectaculoase și dau realism incursiunilor în istoria acestui sport dur, dar plin de pasiune. Se înscriu la startul fiecărei curse cei mai buni piloți ai momentului, fiecare cu povestea sa și cu lupta personală, atât cu propriile temeri și orgolii, cât mai ales cu rivalitățile puternice. Însă la final va conta un singur nume: cel al învingătorului.

Urmăriți aceste filme clasice despre curse de motociclete, ca să simțiți adrenalina competiției și să aflați detalii interesante despre reguli și strategii de concurs.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *