Noua MG4 electrica (2023)

img
Home / Stiri si noutati auto / Noua MG4 electrica (2023)

Care sunt caracteristicile rivalei Renault Mégane Electric si Volskwagen ID.3?

Dupa China, a urmat si Europa. MG Motor tocmai a distribuit primele fotografii si informatii oficiale cu privire la noua sa compacta electrica. La noi nu se va numi Mulan, ci MG4 Electric.

O alta noutate la MG, atentie insa, acest MG4 Electric nu este o surpriza. La inceputul lunii iunie, au aparut primele imagini oficiale are versiunii sale chineze, cu care seamana din toate punctele de vedere. O mica diferenta insa pentru versiunea europeana, care nu se numeste Mulan ci „4 Electric”.

Mai ramanea sa descoperim interiorul acestui model electric compact. Si trebuie recunoscut ca este mult mai cuminte decat partea exterioara. Are un aspect traditional cu instrumente digitale sub ochii soferului si un ecran tactil central mare in format landscape.

O platforma complet noua

Asa-numita baza MSP (pentru Modular Scalable Platform) pe care se bazeaza MG4 Electric este nou-nouta si va fi reutilizata de alte modele MG ulterior. Este potrivita pentru ampatamente cuprinse intre 2.650 si 3.100 mm, ceea ce va permite producatorului sa acopere segmente la fel de diverse precum cel al masinilor mini-city sau ale masinilor de familie. Se remarca prin bateria sa cu o inaltime de doar 110 mm, „cea mai subtire din categoria sa” conform MG. In cele din urma, va putea gazdui baterii cu capacitati cuprinse intre 40 kWh si 150 kWh si incarcarea va fi rapida cu un sistem care va functiona la o tensiune de 400V pana la 800V.

La fel ca si masina Volskwagen ID.3, MG4 Electric este primul model cu tractiune spate, dar o versiune cu tractiune integrala este deja anuntata.

Producatorul chinezo-britanic promite o distributie ideala a greutatii (50:50). La lansare, masina va fi disponibila cu doua baterii de 51 kWh si putere de 125 kW (sau 170 CP), precum si 64 kWh si putere de 150 kW (sau 204 CP) permitand o autonomie de 350 si respectiv 450 de kilometri (ciclu WLTP).

Cu 4,29 m lungime, MG4 isi pliaza dimensiunile pe Volkswagen ID.3 (4,26 m) si depaseste modelul de Renault Mégane electric. Este, de asemenea, mai lat, deci ar trebui sa fie cel mai locuibil dintre toate. In rest, caracteristicile sale sunt destul de asemanatoare. Mégane ofera, de asemenea, posibilitatea de a alege intre doua baterii. Desi mai compact, afiseaza o autonomie mai buna pe hartie. Teoretic, ID.3 este cel cu cea mai mare gama dintre cele trei cu baterii ale caror capacitati variaza intre 45 si 77 kWh, puteri variind de la 145 la 204 CP. Numai ca dificultatile actuale de aprovizionare inseamna ca intervalul sau este redus temporar la cea mai simpla expresie a sa.

MG4 Electric ar putea insa conta pe pretul sau pentru a iesi in evidenta – in mod traditional un punct forte al modelelor MG. Ramane de vazut daca se descurca mai bine pe drum. Verdictul final va putea fi dat spre sfarsitul anului 2022, cand va fi aceasta masina va fi lansata in Europa.

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *