Totul despre noul Ford Puma

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Totul despre noul Ford Puma

Noul Ford Puma a fost lansat in cadrul evenimentului Go Further de la Amsterdam. Acesta urmeaza sa fie al doilea SUV produs de Ford la uzina din Craiova. Cu ocazia acestui eveniment de la Amsterdam, constructorul de origine americana de automobile a decis sa le arate celor prezenti, dar si lumii intregi, ca SUV-ul explorer urmeaza sa fie disponibil si in Europa incepand cu acest an.

Cu aceasta ocazie, Ford a adus in capitala Olandei pana si noua generatie Kuga precum si un nou SUV care a primit numele de Puma, denumire preluata de la un coupe produs intre anii 1997-2002. Acesta din urma si-a facut aparitia pe scena intr-un joc de laser si de lumini, camerele reusind sa surprinda doar cateva detalii estetice precum forma blocurilor optice, liniile sportive si garda inalta de la sol.

Reprezentantii acestui brand din Dearborn nu au dezvaluit inca foarte multe detalii cu privire la acest nou SUV. Pentru moment stim doar ca va beneficia de un portbagaj si de un volum de incarcare de aproximativ 45 de litri. Va fi lansat pe piata pana la sfarsitul anului si, cea mai importanta informatie, va fi produs in uzina pe care Ford o detine la Craiova.

In ceea ce priveste gama de motorizari, noul Ford Puma va fi disponibil intr-o singura versiune, cu un sistem de propulsie mini-hybrid. Acesta este format dintr-o unitate pe benzina de 1.0 litru si beneficiaza de un starter/generator integrat antrenat prin curea. Gratie acestuia, energia care altfel s-ar pierde in timpul franarii se recupereaza, stocata fiind, folosita mai apoi pentru incarcarea bateriilor Li-on de 48 de volti.

SUV-ul ii va pune la dispozitie celui de la volan 155 de cai putere, iar Ford estimeaza un consum mediu de aproximativ 5.4 litri/100 km.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Explorer (unul din cele mai vandut SUV de pe piata americana) va fi disponibil si in Europa cu un propulsor plug-in hybrid compus dintr-un agregat V6 de 3.0 litri pe benzina si un motor electric, care dezvolta impreuna 450 de cai putere si 840 Nm cuplu.

BISG se compora si asemeni unui motor electric, completandu-se cu motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri si folosind energia inmagazinata in baterii pentru a schimba sursa cuplului (fenomen care reduce sarcinile asupra motorului pe benzina pentru a se maximiza economia de carburant) si pentru a suplimenta cuplul (ceea ce va creste cuplul maxim dezvoltat de sistemul de propulsie, optimizand performantele).

Ford a mai folosit numele de Puma pentru un coupe de clasa mai mica, bazat pe platforma Fiesta, care a fost produs intre anii 1997-2002, autoturism care s-a remarcat prin designul avangardist din segmentul sau dar si printr-o dinamica generala foarte buna.

Noul Ford Puma se alatura astfel unei game aflate in expansiune de SUV-uri si crossovere Ford la nivel european, aceasta incluzand Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge si noul Explorer Plug-in Hybrid.

SUV-urile reprezintă acum mai mult de 20% din vehiculele comercializate de Ford în Europa. Vanzarile de SUV-uri Ford au crescut in  anul 2018 la nivel european cu un procent de peste 19%.

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *