Toate masinile electrice din gama Renault asteptate in urmatorii trei ani

img
Home / Stiri si noutati auto / Toate masinile electrice din gama Renault asteptate in urmatorii trei ani

Limitata mult timp la un singur model real, gama electrica de la Renault se va extinde considerabil in urmatorii trei ani. Atat de mult incat cel putin 6 modele vor fi disponibile pana in 2025.

Intre 2013 si 2021, in peisajul auto francez a existat cu adevarat un singur Renault electric: Zoé. Chiar daca cei care au o memorie foarte buna isi vor aminti imediat de Fluence ZE si Twizy, aceste modele au ramas cam in umbra. La fel ca Twingo ZE, convertit in electroni pentru prima parte a carierei sale.

Dar in urmatorii cativa ani, Renault va pune intr-adevar turbo in noile sale modele. Pentru a spune adevarul, marsul inainte a inceput cu Mégane E-Tech si ritmul este setat sa accelereze brusc. In urmatorii trei ani vor aparea cel putin 5 modele „zero emisii”, acoperind aproape toate categoriile de caroserie.

Parada va incepe anul viitor cu versiuni electrice ale noilor Kangoo si Trafic. In ciuda misiunii lor utilitare, aceste doua modele sunt disponibile si pentru persoane fizice si, prin urmare, vor beneficia de o versiune 100% electrica.

Distractia incepe in 2024!

Dar cea mai mare parte a acestei cresteri este asteptata mai degraba pentru 2024. In timp ce Zoé si Twingo – ramane o incertitudine asupra ultimei – probabil se vor retrage, noul R5 trebuie sa preia torta unui electric accesibil de la Renault. Dar acest Superfive electrificat, deja anuntat in mare masura de conceptul omonim din 2021, va crea mult mai putina surpriza decat viitorul R4! Pentru a juca pe deplin cartea proximitatii dintre Renault si publicul francez, Luca De Meo a actionat in special asupra renasterii lui 4L cu un motor electric.

Ar fi chiar si o versiune de furgoneta in pregatire, un fel de Estafette a timpurilor moderne. La fel ca R5, acest R4 ar trebui sa ramana accesibil, cu preturi cuprinse intre 20.000 si 25.000 de euro pentru aceste doua reveniri.

Renault va lansa succesorul actualului Scénic in 2024. In acest caz, un SUV 100% electric care va lua numele de… Scénic. Din nou, nu e de asteptat o surpriza uriasa, liniile acestei familii „verzi” fiind dezvaluite in proportie de 90% de Scénic Vision in urma cu cateva saptamani. Pe de alta parte, inca nu se stie nimic despre capacitatile acestui SUV de 4,50 m lungime.

2023 va fi, la fel ca 2022, un an important pentru Renault. Acesta va fi anul restilizarii lui Clio V, chiar daca nu este planificata nicio versiune 100% electrica. Clio isi va pastra versiunea hibrida simpla in catalog si ar trebui sa curete termic.

Modelul de Renault Austral inca nu va avea dreptul la o versiune electrica, ci la o varianta cu sapte locuri pentru a umbri Peugeot 5008.
In ceea ce priveste energia electrica, exista un proiect intern care se numeste in prezent „HCB” , un SUV 100% electric care va intra in productie la uzina din Douai la sfarsitul verii 2023. Ar trebui sa fie actul varului tehnic al lui Nissan Aryia si ar trebui sa inlocuiasca, de asemenea, Scénic in gama. Acest model va fi pozitionat deasupra lui Mégane E-Tech.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *