carvertical VIN

6 tipuri de soferi de care sa te feresti pe strazi

img
Home / Blog auto / 6 tipuri de soferi de care sa te feresti pe strazi

Este clar ca situatia din trafic in Romania este una cateodata tragi-comica. Soferii corecti se intalnesc cu lipsa de rabdare si atitudinea agresiva a celorlalti participanti la trafic ceea ce ii formeaza pe viitor. Strazile sunt pline de soferi care isi scriu propriul cod rutier multi dintre acestia soferi cu experienta dar si cativa incepatori care prind din mers exact practicile nocive.
Am realizat o lista cu 6 dintre aceste tipologii de soferi cu care ne intalnim mult prea des in trafic. In ciuda tonului umoristic, subliniem totodata faptul ca acesti soferi sunt un adevarat pericol in trafic si trebuie tratati ca atare.

Tipuri de soferi

1 Regele soselelor. Niciun top al soferilor periculosi de pe strazile din Romania nu poate incepe fara a mentiona liderul acestei adunaturi de personaje caricaturale din pacate vizibile tot mai des pe strazi. Din multe puncte de vedere, regele soselelor incorporeaza aproape toate celelalte tipologii. Un regele al soselor nu este niciodata demodat. Viteza excesiva, muzica tare si de calitate indoielnica, abuzarea claxonului, aruncarea tigarilor si a altor gunoaie pe geam, toate acestea sunt trasaturile usor de recunoscut ale acestui tip de sofer.

2 Artistul. Soferul artist este un sofer care cauta intotdeauna sa gandeasca in afara granitelor ratiunii, pentru ca astfel se exprima spiritele rebele, artistice si neconstranse. Pentru un astfel de sofer nu exista probleme legate de lipsa locului de parcare. Inventivitatea si spiritul sau artistic ii permit sa gaseasca intotdeauna solutii inovatoare la care alti soferi, mai putin creativi, nu s-ar gandi niciodata.

3 Spontanul. Acest sofer nu isi face de obicei planuri, el isi urmeaza instinctul si ia decizii de ultim moment cu nonsalanta si naturalete. Spontanul pune uneori in incurcatura pe ceilalti participanti la trafic, in mod special ca semnalul la schimbarea directiei de mers este o manevra nemaiauzita pentru aceasta categorii de sofer.

4 Misteriosul. Soferul misterios este unul dintre cei mai greu de inteles participanti la trafic, dupa cum ii sugereaza si numele. Acest sofer va frana cand toata lumea se grabeste sa treaca pe verde sau macar galben la semafor. El va schimba benzile atunci cand nu exista nici un fel de aglomerare si nu se intrevede nici o necesitate de schimbare a directiei de mers si va accelera brusc in zone cu limite speciale de viteza. Nimeni nu intelege motivatia soferului misterios pentru manevrele sale, probabil nici chiar el.

5 Melcul. Melcul este un sofer care, la prima vedere nu pare un pericol pentru participantii la trafic. Nimic mai fals, melcul este unul dintre principalii vinovati pentru situatiile tensionate care se creeaza in trafic. El va alege intotdeauna coloana in care se afla cei mai grabiti soferi si va frana exact atunci cand semaforul se schimba in culoare galbena. Nu are rost sa incerci sa trezesti acest sofer lent la realitate, el circula dupa ideea ca limitele superioare de viteza sunt orientative si viteza ideala este aceea la care in caz de urgenta se poate da jos fara probleme din masina in mers.

6 Regina soselelor. Titlul de rege al soseselor se acorda uneori poate mult prea usor, celor care trec pe rosu, celor care conduc agresiv, celor care isi fac banda bonus din linia de tramvai si multor altora. Regina soselelor este o specie ceva mai rar intalnita pentru ca aceasta intruneste cateva caracteristici unice. Subliniem ca aceste regine ale soselelor nu isi primesc titlul doar in baza meritelor de soferite ci si a aspectului fizic. Le identificam dupa atentia pe care o dau machiajului la semafor si uneori chiar si in timpul pornirii de la semafor. Pentru aceste idealuri de frumusete, prezentarea impecabila este atat de importanta incat unele au reusit chiar sa dezvolte abilitati cu mult peste puterea altor soferi, precum pudratul nasului in depasire si improspatarea machiajului in intersectie.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *