Sedanul cu hidrogen Hopium Machina va fi produs in Normandia

img
Home / Stiri si noutati auto / Sedanul cu hidrogen Hopium Machina va fi produs in Normandia

Noul producator francez Hopium a ales Normandia pentru infiintarea primului sau sit industrial.

Vacile rosii, albe si negre pe care cade ploaia… si sedanurile cu hidrogen fabricate in Normandia. Hopium, care se prezinta drept „primul producator francez de vehicule cu hidrogen de ultima generatie”, tocmai a anuntat ca a ales regiunea Normandia pentru infiintarea primului sau sit industrial.

Hopium si-a pus ochii pe 35 de hectare de teren in orasul Douains, aproape la jumatatea distantei dintre Paris si Rouen. Olivier Lombard, seful marcii, explica intr-un comunicat de presa: „ Am ales Normandia, un teritoriu care, in opinia noastra, are toate atuurile pentru a gazdui fabricarea viitorului, incepand cu pozitia sa geografica unica intre Paris si Canal, consolidat de Axa Senei , bazinul sau industrial si tesatura sa de inovatii de mare bogatie din care facem parte »

Infrastructura trebuie sa fie gata pana la sfarsitul lui 2024, pentru o inaugurare la inceputul lui 2025, an deja mentionat pentru lansarea livrarilor Machina, primul model Hopium. Acesta este un sedan mare cu celule de combustibil, al carui concept va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris (17 – 23 octombrie).

Site-ul va gazdui centrul de cercetare si dezvoltare Hopium si, prin urmare, linia de asamblare. Marca vizeaza o capacitate de 20.000 de vehicule pe an. Fabrica ar trebui sa angajeze in cele din urma 1.500 de oameni. Alesii locali sunt, evident, multumiti de aceasta locatie, ceea ce este o veste buna pentru angajare.

Acestia fusesera deja multumiti la inceputul anului, cand Renault asigurase viitorul fabricii Alpine din Dieppe (unde va fi asamblat crossover-ul marcii).

Un sedan european de lux

Odata cu anuntul acestei ere industriale, aventura numita Hopium devine realitate. Acest nou producator francez de masini isi propune sa devina pentru vehiculele cu hidrogen ceea ce este Tesla pentru masinile electrice.

Conceptul sau prezentat in iunie anul trecut, Hopium Machina Vision, este un sedan luxos de aproape 5 metri. Este echipat cu oglinzi pentru camera. In fata, inconjurat de o semnatura luminoasa foarte futurista, grila vehiculului sugereaza obloanele, care se pot deschide sau inchide in functie de nevoile de ventilatie ale celulei de combustibil.

In partea din fata a vehiculului, un ecran afiseaza informatii pe intreaga latime a vehiculului, accesibil atat soferului, cat si pasagerului. Consola centrala haptica ofera o noua conexiune senzoriala cu interfata.

In spate, pasagerii se pot bucura de confortul unui spatiu interior fara compromisuri si de o vedere de neegalat asupra cerului. Toate materialele folosite pentru cabina au fost provenite din Europa, pentru a reduce impactul asupra mediului.

Designul exterior al vehiculului devine, de asemenea, din ce in ce mai clar. Hopium Machina Vision isi dezvaluie astfel curbele. Prezinta elementele caracteristice Hopium Machina, inclusiv grila impunatoare care se misca pentru a optimiza racirea sistemului de celule de combustibil si semnatura luminoasa inspirata de valuri de la suprafata apei.

Proiectat de designerul de automobile Félix Godard, care a studiat la Porsche, Tesla sau Lucid, Hopium Machina Vision este o noua etapa in dezvoltarea masini francize cu hidrogen.

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *