carvertical VIN

Pregatirea pentru examenul auto

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Pregatirea pentru examenul auto
/
140 Views

Felul in care cursanti se pregatesc pentru examenul auto este foarte important pentru trecerea acestuia fara emotii si de la prima incercare, statisticile aratand ca numai aproximativ 25% dintre candidati reusesc acest lucru. Restul, sustin cel putin de doua ori una din probe, indiferent ca este vorba de cea teoretica sau de cea practica.

Ce sa faci ca sa treci mai usor de examenul de obtinere a permisului de conducere

1. Gaseste motivatia. Motivatia este poate cel mai important aspect in tot ceea ce oamenii fac, inclusiv atunci cand vine vorba de obtinerea carnetului de conducere. De aceea, in momentul in care se ia hotararea de a urma cursurile scolii de soferi si de a obtine permisul, este foarte important sa se urmareasca motivatia care a dus la luarea acestei decizii, indiferent ca este vorba de pasiunea pentru sofat, de obtinerea unui post mai bun, sau de ambitia de a arata familiei sau prietenilor ca obtinerea permisului de conducere nu este atat de grea pe cat pare.

2. Respecta un program de odihna. Odihnirea corpului si a mintii sunt foarte importante deoarece acestea devin mult mai receptive la stimulii si la volumul mare de informatie cu care sunt bombardate intr-un timp relativ scurt. Un corp odihnit are o viteza de reactie mult mai mare iar un creier odihnit va putea analiza si acumula mai rapid informatia pe care o primeste.

3. Organizeaza-ti spatiul in care studiezi astfel incat sa fie cat mai relaxant. Locul in care se studiaza este si el foarte important, un spatiu curat, aerisit, si nu in ultimul rand bine organizat, este unul relaxant in care invatatul poate deveni chiar o placere. In cazul celor care pot invata cu muzica pornita se recomanda melodii relaxante la un volum care sa nu devina deranjant si obositor.

4. Planifica atent etapele de invatare. Este recomandat sa se faca un plan de studiere logic si coerent. Pentru o buna pregatire care cu siguranta va da rezultate este foarte important ca mai intai sa se invete legislatia rutiera pe capitole cu verificarea imediata a cunostintelor acumulate, urmata de completarea de chestionare auto.

Completarea chestionarelor la domiciliu trebuie sa se faca numai dupa ce s-au verificat mai multe site-uri de profil pentru a se evita domeniile neactualizate care mai mult pot induce in eroare candidatii decat a ii ajuta. Site-urile recomandate de cate instructori sau de catre prietenii care s-au pregatit prin intermediul acestora, ori site-urile cu cele mai multe recomandari ale vizitatorilor sunt cele mai sigure.

5. Nu invata pana la epuizare. Psihologii recomanda o pauza de 15 minute la fiecare 45 de minute de invatare, astfel corpul si mintea se pot relaxa si pot relua aceasta activitate la un nivel mai mare. Invatatul continuu va duce la stres dar si la o capacitate mult mai mica de acumulare a informatiei.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *