Prima aparitie pentru Mercedes AMG GLB 45

img
Home / Stiri si noutati auto / Prima aparitie pentru Mercedes AMG GLB 45

Dupa un an 2016 record in materie de noutati si un an 2017 marcat de excelente cifre de vanzari, Mercedes se gandeste sa isi largeasca gama. Noul model pe care vrea sa il lanseze anul acesta este AMG GLB 45. Uitandu-ne putin mai aproape, in special in gama de SUV-uri ale marcii putem spune ca a mai ramas un loc mic pentru un SUV de marime mai mica, un model care se intercaleaza intre Mercedes GLA si GLC. Fara nicio surpriza, este vorba despre Mercedes AMG GLB 45, un autoturism usor mai mic spre deosebire de GLC, insa privind pozele spion, nu este chiar atat de mic cum este Audi Q2.

In realitate, este vorba mai degraba despre un concurent direct al lui BMW X1, adica un SUV cu o lungime de aproximativ 4,45 metri, concurentul direct al lui Audi Q3 care va fi reinnoit in egala masura in acest an. Vazand pozele spion ale lui GLB nu distingem mare lucru deoarce camuflajul este destul de gros. Incarcat in mod voluntar, odata descoperit, GLB ar trebui sa fie mai putin gros si ar trebui sa adopte linii mai fluide. La interior, ar trebui sa regasim design-ul lui Mercedes Classe A.

Noul Mercedes-Benz GLB urmeaza sa fie construit in doua uzine din America si Asia. Productia de serie va iesi in cateva luni. Conceptul a vazut insa, lumina zilei in cadrul uzinei Sindelfingen din Germania.

Centrele de productie Mercedes din Aguacalientes, Mexic si Peking, China, urmeaza sa construiasca noul SUV al companiei premium. Productia va incepe dupa ce masina va fi prezentata oficial in versiune de serie, eveniment care poate avea loc chiar in aceasta vara. Astfel, noul GLB, fara luminile si cutia pentru depozitarea bagajelor aflate pe acoperis, va ajunge in showroom-uri inainte de sfarsitul anului. Sunt sanse mari ca masina sa isi faca debutul public in toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Mercedes-Benz a prezentat conceptul GLB la Salonul Auto de la Shanghai. Conceptul va fi pus in miscare de un motor de 2.0 litri cu 224 cai putere si un cuplu maxim de 350 Nm, cuplat la o transmisie automata cu opt rapoarte 8G-DCT. Este primul SUV compact al companiei care poate transporta pana la sapte persoane. Acesta va fi pozitionat intre cel mai mic SUV de la Mercedes, GLA si GLC.

Constructorul german premium pregateste si versiuni AMG ale modelului. Prima care va fi prezentata va fi Mercedes-AMG GLB 35, cu motorul de 2.0 litri preluat direct de sub capota noului Mercedes-AMG A 35, cu 306 cai putere. Aparitia unui AMG GLB 45 mai potent este sub semnul intrebarii.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *