Opel Corsa-e, o citadina electrizanta

img
Home / Masini noi 2018 pe piata auto / Opel Corsa-e, o citadina electrizanta
/
116 Views

Opel dezvaluie prima versiune 100% electrica a citadinei Corsa. Aceasta declinare ne arata in egala masura stilul adoptat pentru a sasea generatie a citadinei.

Noua versiune 100% electrica a fost botezata Corsa-e. Apreciem linia mai sportiva a acestei noi generatii, care este cu 48mm mai joasa decat modelul precedent. Interiorul beneficiaza de materiale al caror calitate arata progresul. In cazul acestui model eficienta pare sa fie cuvantul de ordine. Se doreste pastrarea traditiei insa, in acelasi timp, modelul este suficient de proaspat pentru a nu intra in eterna dezbatere a teoriei evolutiei vs. cea a revolutiei. Corsa a ales pentru acest model calea de mijloc.

Liniile moderne sunt vizibil mai sportive, de remarcat este tratamentul dual-tone al nuantelor caroseriei iar caroseria este fara indoiala mult mai usoara asta datorita trecerii la o platforma noua si anume e-CMP in cazul modelului Corsa-e. Lungimea masinii a ramas aceeasi, 4.06 metri. Corsa-e beneficiaza de toate deliciile tehnologice existente in clasa superioara si anume faruri IntelliLux Led cu functie matrix ce apar pentru prima data in clasa mica, un tempomant adaptiv, o functie de flank-guard, asistenta la parcare, un sistem de recunoastere a semnelor si multe altele. Farurile LED Matrix cu functie anti-orbire au capacitatea de a se adapta automat si continuu la situatia din trafic si la zona din jur. Efectul de orbire este minimizat si soferii se pot bucura de o vizibilitate optima – acum si pentru noua generatie Opel Corsa.

In habitaclu, Corsa-e ofera n versiunea standard un sistem de infotainment cu un ecran de 7 inchi. Optional se poate alege Multimedia NaviPro cu un display de 10 inchi. Noua Corsa-e primeste pentru prima data un sistem de propulsie integral electric. Motorul are 136CP/260Nm si acumulatori de 50kWh, o capacitate care depaseste anumiti rivali existenti deja pe piata din clasa compacta si beneficiaza de o autonomie WLTP de aproximativ 330 de kilometri. Modurile oferite pentru condus sunt Normal, Eco si Sport iar hatchback-ul poate sa atinga 50km/h in doar 2,8 secunde si 100km/h in doar 8,1 secunde. Incarcarea este una foarte rapida, se poate ajunge la statiile DC la 80% din capacitatea bateriei in doar 30 de minute.

Opel va deschide deja in prima jumatate a acestui an registrul de comenzi pentru doua noi modele electrificate (Germania) – versiunea electrica pe baterie a noului Corsa si versiunea hibrid plug-in a SUV-ului Grandland X. „Opel isi electrifica autovehiculele!”, a afirmat Michael Lohscheller, CEO-ul Opel. „Am anuntat acest lucru inca de la prezentarea planului nostru strategic PACE! in noiembrie anul 2017 si acum il punem in aplicare”.

Marca Opel va fi impulsionata anul acesta in special de modelul Corsa. Cel mai bine vandut model, lansat in premiera mondiala acum 37 de ani, va fi disponibil pentru prima data intr-o varianta pur electrica. Lohscheller ne promite ca preturile vor fi accesibile: „Cu noul Corsa vom face electromobilitatea accesibila pentru un grup larg de clienti – va fi un adevarat autovehicul electric pentru fiecare”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *