Mazda MX-30 prima masina electrica de la Mazda

img
Home / Stiri si noutati auto / Mazda MX-30 prima masina electrica de la Mazda

Tokyo, Japonia, MX-30. iata ce trebuie sa retii depsre prima masina electrica de la Mazda, care a fost dezvaluita la Salonul Auto de la Tokyo, sub forma unui SUV compact, cu un stil coupé.

Dotata cu un nou motor electric e- Skyactiv, noua Mazda MX-30 inagureaza o noua faza a designului Kodo atat de propriu si de drag marcii.

Masina este un SUV compact, cu o lungime de 4,30 metri, care afiseaza un design dinamic, cu un calandru de dimensiuni reduse si cu usi cu deschidere antagoniste, la fel ca si la RX-8.

In ceeea ce priveste stilul, noua masina prezinta o evolutie in designul specific Mazda, cu forme pure si simple in acelasi timp, uneori foarte sculptate, inovand in acelasi timp, cu portierele sale dotate cu un sistem de inchidere total opus si cu noua sa structura.

Aceasta noua configuratie permite un acces direct la habitaclu, portierele din fata pivotand la 82 de grade, in timp ce portierele din spate se deschid in sens contrar, pana la 80 de grade. In acest fel, aceesul se face foarte rapid in masina.

In interior, veti gasi materiale care respecta mediul, precum pluta, folosita pentru consola centrala. Tehnologiile propuse, asistate de inteligenta artificiala vor atrage si ele cu siguranta atentia.

O motorizare electrica e-Skyactiv. Masina Mazda MX-30 este animata de un motor electric care are o putere de 105 kw, adica 140 de cai. Acest motor este alimentat de catre o baterie lithium-ion, racita cu un lichid, cu o capacitate de 35,5 kw/ora. Din acest motiv, masina Mazda afiseaza un stil foarte diferit sau o abordare foarte diferita fata de alti constructori de masini electrice. La ora la care constructorii de masini electrice propun baterii care mai de care mai puternice si mai performante, marca japoneza a ales o baterie mai mica a carei constructie necesita mai putine resurse. Aceasta baterie ar trebui sa ofere in conditii ideale o autonomie de pana la 200 de km.

Pentru a putea ajunge pe distante mai mari, marca Mazda prevede sa ofere o versiune pentru MX-30 dotata cu un motor rotativ care actioneaza drept un prelungitor al autonomiei.

Designul habitaclului este foarte simplu si linear. Masina Mazda MX-30 este cu adevarat o masina in ton cu epoca  noastra, o masina spatioasa cu un design bine gandit si ingrijit, care ofera un maximum de confort si o stabilitate incomparabila pentru traseele tale zilnice, profesionale sau altele.

Noua masina Mazda este disponibila pentru precomanda. Pretul sau porneste de la 34.000 de euro pentru versiunea sa special, « First Edition », cu baterii incluse si fara bonusul ecologic de 6000 de euro.

Da, se pare ca industria automobilelor este pe cale sa se schimbe si chiar si cei mai mici constructori aleg sa produca masini electrice. Si Mazda este cel mai recent nume care a intrat si el in joc. O masina electrica cu un design foarte frumos, aspectuos si cu un pret mai mult decat accesibil. Cu siguranta ca va face concurenta directa modelului de Tesla Model X.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *