Marcile de automobile care au disparut in ultima vreme de pe piata

img
Home / Stiri si noutati auto / Marcile de automobile care au disparut in ultima vreme de pe piata

La fel ca si in orice alta industrie comerciala, cea a automobilelor are si ea momente de varf sau momente mai grele, succese sau esecuri. Si uneori, retrageri neasteptate de pe piata. Probleme economice, proceduri de recumparare defectuoase, crize de identitate.., pot fi cateva motive pentru care unii constructori aleg sa se retrag de pe piata. Iata cateva exemple.

Suzuki. Unii dintre noi ne gandim la motociclete cand pronuntam acest nume. Si in ciuda succesului modelelor Swift, Samurai sau Sidekick in anii 1990, marca Suzuki a ales sa se retraga de pe piata automobilelor nord-americane, dupa 30 de ani de „cariera”.

Pontiac. Fondata in anul 1906 si provenita de la General Motors, marca Pontiac a cunoscut anii sai de glorie comerciala datorita unor modele precum GTO, trans Am, Grand Am sau Grand Prix. In anii 1980, Fiero lauda indrazneala marcii Pontiac de a propune produse distinctive. Criza economica insa a afectat destul de tare vanzarile si unii iubitori inca ii mai regreta disparitia.

Hummer. Designul sau cvadrilater si consumul imens de benzina au dus pana la urma la retragerea marcii de pe piata. Hummer nu a mai produs vehicule inca din anul 2010.

Saab. Inca din anul 1947 pana in 2016, marca Saab a produs masini cu un design original, inovator si seducator, chiar daca mai intai a construit si avioane. Si-a incetat insa activitatea in 2016 pentru a renaste sub un nou nume- NEVS, adica National Electric Vehicle Sweden.

Oldsmobile. In 107 ani de existentena, Oldsmobile, o proprietate General Motors a produs peste 35 de milioane de vehicule iar unele dintre ele au devenit adevarat clasice- este vorba despre Cutclass, 88, 442 sau Toronado. Dar in anul 2004, din cauza vanzarilor in cadere libera si a unor pierderi in ceea ce priveste imaginea de marca, productia s-a oprit.

Maybach. Este o veche marca de masini de lux care a iesit insa de pe piata in anul 2013 din cauza vanzarilor dezamagitoare.

Isuzu. O marca care inca mai vinde camioane si masini in lume. Dar divizia nord-americana si-a inchis portile in anul 2009.

Mercury. Fondata in anul 1939, marca Mercury Motors a cunoscut succesul decenii intregi datorita unor modele precum Grand Marquis, Cougar sau Topaz. Dar nu a rezistat crizei economice si s-a inchis in 2011.

Plymouth. Cei care iubesc masinile foarte puternice, „pline de muschi”, cu siguranta ca au auzit de aceasta marca. Si isi amintesc de Plymouth Road Runner sau de Barracuda. Masini care au marcat generatii intregi dar care au avut de suferit din cauza crizei de identitate de constructorilor.

Daewoo. Recumparata de catre General Motors, marca Daewoo propunea masini economice si adordabile care nu reuseau insa sa faca concurenta rivailor japonezi. Iar in 2002 s-a incetat fabricarea si comercializarea lor.

Saturn. Fondata in anul 1985, Saturn este o divizie GM, care incerca sa faca fata marcilor japoneze. Dar in 2011 a pus capat ambitiilor  sale dupa ce nu aputut sa fie cumparata de catre Penske.

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *