5 echipamente pe care trebuie sa le gasesti in orice service auto

img
Home / Stiri si noutati auto / 5 echipamente pe care trebuie sa le gasesti in orice service auto
/
193 Views

Cei care au o masina ajung la un moment dat, inevitabil, intr-un service auto. Majoritatea oamenilor cauta mecanici cu experienta, care au lasat o impresie buna si au fost recomandati de alti soferi, insa nu este suficient. In ultimii ani, modul in care este dotat service-ul poate sa faca diferenta intre o treaba foarte bine facuta si una de o calitate indoielnica.

Conform celor de la shopnq.ro, in orice service auto trebuie sa se gaseasca urmatoarele echipamente:

1. Platforma hidraulica. Este o piesa esentiala, deoarece este principalul instrument care ajuta la reparatia directiei, a suspensiilor si a transmisiei. Aceeasi platforma hidraulica ajuta foarte mult la schimbul de roti sau de ulei, grabind intregul proces. Cele mai populare platforme hidraulice sunt cele care asigura o sarcina utila de pana la 3.2 tone.

2. O presa hidraulica. Este un utilaj cu ajutorul caruia se genereaza forta de compresie, asigurand deformarea rapida a materialelor metalice. Presa hidraulica este extrem de eficienta si rapida, putand avea dimensiuni variate. Cel mai uzual utilaj de acest fel este presa arcuri Yato, care este usoara, ocupa putin spatiu in service si are rolul de a compresa arcurile.

3. O trusa cu scule pentru mecanica. Trusa cu scule dintr-un service auto trebuie sa fie complexa si sa contina o multime de piese ce se pot dovedi utila. Specialistii recomanda o trusa scule Yato, deoarece s-a concluzionat ca acest brand reuseste sa pastreze cel mai bine echilibrul intre eficienta si costuri. Intr-o trusa scule 216 piese yato trebuie sa se regaseasca chei fixe, chei tubulare, cel putin o cheie dinamometrica, surubelnite, ciocane, seturi de clesti, scule pentru montat si demontat rulment, un pistol pneumatic si diverse alte accesorii.

4. Un echipament pentru reincarcarea aerului conditionat. Procedurile de intretinere a aparatului de aer conditionat sunt printre cele mai comune dintr-un service auto. De cele mai multe ori, atunci cand au o problema mecanica soferii incearca sa rezolve si problemele ceva mai simple, cum ar fi mirosurile neplacute venite din instalatia de aer conditionat. Alegerea unui service trebuie sa se faca si in functie de acest mic detaliu: sa aiba echipamente de reincarcare a instalatiei de aer conditionat.

5. O masina pentru montat si demontat roti. Indiferent cat ar fi de bun mecanicul, nu va putea sa echilibreze rotile atat de bine precum o face o masina cu sisteme auxiliare de depresare sau chiar o masina simpla. Alaturi de aceasta, un creste de echilibrat poate fi extrem de util.

Pe lista cu scule esentiale intr-un service auto se numara si trusa pentru tinichigerie, care permite indreptarea caroseriei, curatarea ruginii sau sablarea metalului, un set de testere pentru motor, care poate sa descopere eventualele erori date de masinile noi sau o baie pentru spalarea pieselor. Pentru a-si dovedi eficienta cat mai mult timp, piesele trebuie sa fie spalate frecvent. Nu trebuie sa lipseasca numeroasele chei, care ajuta la montarea si demontarea pieselor sau standul de directie si de reglaj pentru faruri.

Nu este suficienta dotarea service-ului cu toate aceste echipamente insa. Pentru a fi cat mai eficient, trebuie sa aiba suficient de mult spatiu in asa fel incat mecanicii sa se poata desfasura fara probleme si evident, trebuie sa fie deservit de mecanici cu o experienta vasta, care pot sa utilizeze atat scule si echipamente vechi, cat si scule si echipamente noi.

Un service eficient este intotdeauna un service bine dotat, care usureaza mult munca mecanicilor si duce la economii substantiale de timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *