Polestar Precept, masina viitorului

img
Home / Stiri si noutati auto / Polestar Precept, masina viitorului

Inca o data, Polestar isi ia ofensiva in fata masinilor Tesla. Constructorul de masini, o proprietate Volvo, a construit o masina concept gran tourisme, cu patru usi in intregime electrica, care pune in valoare un nou interior durabil, o veritabila retea noua digitala si o tehnologie de urmarire oculara.

Polestar a anuntat de altfel, dorinta sa de a avea habitaclurile viitoare din materiale lejere si durabile, un compozit de fibre naturale pe baza de in se foloseste in panourile interioare. Suprafetele scaunelor par tricotate, datorita unei tehnologii 3D care foloseste sticle de plastic reciclate.

Suporturile laterale si cele pentru cap sunt facute din vinil reciclat si el si covoarele la randul lor, sunt faciue din fileuri sau fire de pescuit reciclate.

Configuratia interioara a masinii Polestar, seamana putin cu cea a unei Tesla. Un touch screen de 15 inchi se afla la interior, in centrul habitaclului minimalist si un ecran de 12, 5 inchi se afla si el in fata soferului. Datorita senzori inteligenti de la tabloul de bord, masina poate supraveghea privirea soferului si sa ajusteze contintul in consecinta.

Emblema Polestar apare ca si o holograma in interiorul unui solid element de cristal. Iar la Precept, clasicele oglinzi retrovizoare sunt inlocuite cu un ecran digital.

Elegantul concept Polestar este cel mai recent vehicul pe care l-am vazut inlocuind oglinzile retrovizoare traditionale cu camere. Acoperisul de sticla de la Precept, se prelungeste pana la scaunele din spate, in asa fel incat sa nu fie deloc sticla traditionala.

Un dispozitiv Lidar, sistemul de detectare laser, este fixat pe acoperis si se va folosi pentru eventualele aplicatii tehnologice autonome.

Precept este o declaratie, o viziune cu privire la ceea ce Polestar inseamna si ceea ce face ca marca sa devina pertinenta. Masina este un raspuns clar la provocarile actuale cu care societatea noastra si lumea noasta s-au confruntat. Nu este vorba despre un vis al unui viitor indepartat, ci Polestar Precept ne arata cum vor fi masinile in viitor si felul in care ne vom folosi de inovatii pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Masina Polestar Precept are un design atipic. Precept este deci o berlina cu aluri atletice cu un centru de gravitate coborat la maximum, cu o capota lunga si cu o tehnologie de varf.

O tehnologie dezvoltata in colaborare cu Google. Din punct de vedere tehnic, Polestar a dezvoltat alte atuuri. Este vorba despre HMI, human- machine inrterface, o tehnologie dezvoltata cu Google.

Dar, masina are si o estetica incomparabila. Polestar Precept are aluri de masina sportiva. Si chiar daca marca Polestar vrea sa devina de acum inainte o marca independenta in intregime, stilul sau inca ne mai duce cu gandul la Volvo. In orice caz, am putea spune ca face eforturi destul de mari pentru a se diferentia de marca- mama. Iar diferentele estetice sunt cele care pe se bazeaza cel mai mult, pe langa inovatiile tehnologie, bineinteles. Stilul masinii este destul de emancipat si vrea sa devina un specialist in masinile electrice foarte performante, la fel ca si Tesla.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *