Lamborghini Urus bate toate recordurile

img
Home / Stiri si noutati auto / Lamborghini Urus bate toate recordurile

Inca de la lansarea pe piata, in 2018, Lamborghini a fost produs in 20 000 de unitati stabilind recorduri de vanzari an dupa an.

Este un succes comercial care nu se dezminte. De la sosirea sa pe piata in anul 2018, Lamborghini Urus a fost vandut in peste 20 000 de exemplare de-a lungul intregii lumi. Cifre care fac din Urus modelul cel mai produs, intr-un timp record.

SUV-ul oferit de Lamborghini a permis marcii sa isi dubleze volumul de banzari si sa accelereze cresterea fabricii Sant’Agata Bolognese care si-a dublat in egala masura suprafata, trecand de la 80 000 la 160 000 de metri patrati si a implementat Lamborghini Manufacturing 4, o abordare inovatoare a tehnologiei de productie pentru a sustine operatorii lantului de productie. De altfel, peste 500 de noi angajati permanenti au fost angajati intre anii 2015-2018 pentru a sustine proiectul Urus.

Stephan Winkelmann, presedintele si directorul general Automobili Lamborghini a declarat ca inca din primul moment in care a fost prezentat conceptul Urus in cadrul Salonului Auto de la Beijing in 2012 si pana la lansarea acestuia pe piata, in 2018 si, in fiecare an de atunci, Urus a reusit sa isi dovedeasca puterea de atractie instanta si continua, asemeni unui veritabil Lamborghini, fruct al mostenirii in materie de super sportive si al primului SUV din lume, LM 002. Urus este un compliment perfect al gamelor de modele super sportive, oferind un condus cotidian luxos si performant tuturor celor care se identifica cu marca noastra italiana autentica.

De la lansarea modelului Urus, Lamborghini a fost nevoita sa isi mareasca capacitatea de productie si sa se pregateasca pentru volumuri care in trecut nu erau familiare marcii. Fabrica Sant’Agata Bolognese si-a marit dimensiunile, dupa cum spuneam si mai sus, de la 80.000 la 160.000 de metri patrati si, numai putin de 500 de angajati au venit in companie in ultimii patru ani cu scopul de a completa necesarul de personal.

Masina a fost premiata in cadrul unui numar mare de competitii auto si compania a declarat de mai multe ori ca toate modelele Urus, detinute in lumea intreaga, au parcurs in cei patru ani peste 360 de kilometri in total.

Printre performantele modelului Urus se numara si un record de mare viteza pe gheata. Mai precis, pe lacul Baikal din Rusia. Mai putem aminti si ascensiunea pe cel mai inalt drum din lume deschis pentru circulatie. Acelasi Urus l-a urmat pe campionul italian de parapanta Aaron Durogati in momentul in care a concurat in cursa Red Bull X-Alps din muntii italieni.

SUV-ul Lamborghini Urus este propulsat de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, cu o putere de 650 CP (478 kW) și un cuplu maxim de 850 Nm. Motorul dispune o putere specifica de 162,7 cai-putere/litru. Dispune si de cel mai bun raport greutate-putere, de 3,38 kg/CP. Acceleratia de la 0 la 100 km se realizeaza in 3,6 secunde si este doar una dintre consecintele acestor valori, iar viteza maxima de 305 km/h o completeaza cu succes pe prima.

Un succes care ar trebui sa se mentina atata vreme cat piata SUV-urilor cotninua sa se bucure de succes.

Sursa: https://www.caradisiac.com/la-lamborghini-urus-bat-des-records-196544.htm

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *